Καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα! 8 στα 10 καλύτερα νησιά είναι ελληνικά! - iTravelling

Έσπασε κάθε ρεκόρ η Ελλάδα και κατέκτησε 8 από τις 10 θέσεις στη λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης. Δείτε ποια είναι. 

Καλοκαίρι σημαίνει Ελλάδα! Είναι γνωστό το ρητό αυτό και βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στους διαδρόμους της Trivago αλλά και των τουριστικών προτιμήσεων ανά τον κόσμο. Πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν την Ελλάδα και ακόμα περισσότεροι την έχουν ως πρώτη επιλογή για τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Η εταιρεία Trivago αποφάσισε να ερευνήσει τα στοιχεία, που τις δίνονται από τις επιλογές των πελατών της και σύνταξε μία λίστα με τα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για το 2018.

Η λίστα αυτή φυσικά και συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα, αυτό το είχαμε δεδομένο, όμως αυτή τη φορά η χώρα μας έσπασε κάθε ρεκόρ! 8 στα 10 καλύτερα νησιά είναι ελληνικά και 35 στα 50!

Δείτε και μόνοι σας ποια είναι τα καλύτερα νησιά για καλοκαιρινές διακοπές στην Ευρώπη.

Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το Isle of Arran στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποτελώντας τον ένα από τους δύο προορισμούς της δεκάδας που δεν είναι ελληνικοί.

Στη δεύτερη θέση εμφανίζεται ο πρώτος ελληνικός προορισμός, η Αστυπάλαια και ακολουθούν ακριβώς μετά η Σίφνος, Ίος και Φολέγανδρος.

Στην έκτη θέση εμφανίζεται ο δεύτερος ξένος προορισμός των πρώτων δέκα θέσεων, το ιταλικό Isola di Capri.

Την έβδομη θέση καταλαμβάνει η Πάρος, ενώ η όγδοη ανήκει στο Ιόνιο πέλαγος και την Κεφαλλονιά. Η δεκάδα ολοκληρώνεται με τη Νάξο και την Ύδρα, στην ένατη και δέκατη θέση αντίστοιχα.

Αν και πολλοί αναρωτιούνται εάν έγινε κάποιος λάθος, που πήγε η διάσημη Σαντορίνη και η Μύκονος, τότε θα τις βρείτε λίγες θέσεις πιο κάτω και συγκεκριμένα στην 12η και 14η θέση αντίστοιχα. Η λίστα ολοκληρώνεται με 50 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά από τα 31 είναι ελληνικά.

Τι είναι όμως το Reputation Ranking Index:

Το Trivago Reputation Ranking συγκεντρώνει τους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως βάσει της φήμης τους, βασιζόμενο σε περισσότερες από 200 εκατομμύρια κριτικές ξενοδοχείων, συμπεριλαμβανομένων των κριτικών από τα booking sites που συνδέονται με την trivago. Στη συγκεκριμένη έρευνα, η κατάταξη αντιπροσωπεύει το μέσο όρο αξιολόγησης των καλύτερων ξενοδοχείων ανά τα ευρωπαϊκά νησιά. Για την κατάρτιση των αποτελεσμάτων λήφθηκαν υπόψη όλα τα νησιά με τουλάχιστον 30 ξενοδοχεία, με το λιγότερο 20 κριτικές το καθένα.

Comments