Under: Το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο - itravelling.gr

Στα μέσα του 2019 ανοίγει τις πύλες του το υπερσύγχρονο εστιατόριο Under και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις!

Δεν είναι λίγες οι φορές, που θαυμάζουμε και ευχόμαστε να μπορούσαμε να έχουμε μια διαμονή στη διάσημη υποβρύχια σουίτα. Από την άλλη και το υποβρύχιο εστιατόριο στις Μαλδίβες δεν είναι κακή ιδέα, ενώ για ένα πιο προσβάσιμο «στόχο» η υδάτινη σουίτα στο Μπαλί χτισμένη πάνω από τη λίμνη μας μαθαίνει πως ίσως τα όνειρα δεν είναι για λίγους μόνο. Εάν παρόλα αυτά δεν αρκείσαι να τρως δίπλα σε ένα ενυδρείο ή να έχεις πρώτο τραπέζι δίπλα στο κύμα, το Under θα πραγματοποιήσει όλα σου τα όνειρα.

Under: Το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο - itravelling.gr

Το Under είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο και ανοίγει τις πύλες του για το κοινό στα μέσα του 2019. Το εστιατόριο δε βρίσκεται σε κάποιον εξωτικό προορισμό, αλλά στη Νορβηγία και συγκεκριμένα στο βυθό της! Το υποβρύχιο εστιατόριο Under έχει ήδη προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, τόσο για την υποβρύχια σάλα της στην οποία οι τυχεροί θαμώνες θα σερβίρονται, αλλά και για το υπερσύγχρονο design του. Το Under είναι έργο της αρχιτεκτονικής ομάδας Snohetta, η οποία είχε ως στόχο να φτιάξει το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο σε μια μικρή πόλη της Νορβηγίας, την Baly και το κατάφερε!

Under: Το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο - itravelling.gr

Το Under θα μπορεί να φιλοξενήσει 100 άτομα, τα οποία θα μπορούν να σερβιριστούν σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο βρίσκεται πάνω στη θάλασσα και ενώνεται με τη στεριά με μια γέφυρα, το δεύτερο επίπεδο βρίσκεται πραγματικά μέσα στο κύμα, εκεί θα βρει κανείς την αίθουσα αναμονής και το μπαρ του εστιατορίου. Στο τρίτο επίπεδο βρισκόμαστε ήδη στο βυθό της Νορβηγίας. Η σάλα περιβάλλεται από μια τεράστια γυάλινη επιφάνεια, δίνοντας την ευκαιρία στους θαμώνες να απολαύσουν τη θέα προς το βυθό.

Under: Το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο - itravelling.gr

Άξιο προσοχής είναι το γεγονός πως η αρχιτεκτονική ομάδα δημιούργησε το υποβρύχιο εστιατόριο με υλικά φυσικά για το περιβάλλον και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλεί την έμβια υδάτινη ζωή. Το αντίθετο, υπάρχει δυνατότητα από τα ψάρια και τα υπόλοιπα πλάσματα του βυθού να φτιάξουν ανενόχλητα τις φωλιές τους γύρω από το εστιατόριο.

Όσον αφορά την κουζίνα, το μενού φυσικά θα είναι υψηλής γαστρονομίας με την υπογραφή του σεφ Nicolai Ellitsgaard και οι πρώτες ύλες προέρχονται από τους ψαράδες, τους γεωργούς και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Comments