Θέλεις διακοπές για camping; Αυτοί είναι οι must προορισμοί - iTravelling

Εάν προτιμάς διαμονή μέσα στη φύση, τότε οι παρακάτω προορισμοί θα μπουν στη λίστα σου για τις φετινές διακοπές για camping.

Εάν αισθάνεσαι εγκλωβισμένος στη θέα και μόνο ενός δωμάτιο ξενοδοχείου και εκφράζεσαι καλύτερα μέσα από την παραμονή σου στη φύση, τότε οι ιδανικές διακοπές για εσένα περιλαμβάνουν μια σκηνή, απαραίτητες προμήθειες και καλή παρέα. Μέσα σε όλα αυτά πρόσθεσε και το καλύτερο ελληνικό – καλοκαιρινό φυσικά- τοπίο. Πριν ξεκινήσεις να μαζεύεις εξοπλισμό και λοιπά είδη πρώτης ανάγκης, ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να βρεις το καλύτερο προορισμό για camping στην Ελλάδα.

Εναλλακτικό ταξίδι στις Κυκλάδες

Ψιλή Άμμος, Αμοργός: Η Ψιλή Άμμος της Αμοργού είναι η μοναδική παραλία του νησιού για ελεύθερο camping και μπορείτε να φτάσετε εκεί ακολουθώντας το μονοπάτι από την Λεβρωσσό είτε με καραβάκι από την Αιγιάλη.

Κάτω Κουφονήσι: Ακόμα το Κάτω Κουφονήσι είναι παρθένο σε αντίθεση με το Άνω, που τσιμεντώθηκε και διαθέτει ηλεκτρισμό. Εκεί θα νιώσετε σα ναυαγοί, καθώς δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα και κανένα είδους άνεση. Παρόλα αυτά, το κενό θα συμπληρώσουν τα τροπικά νερά της θάλασσας και ο έναστρος ουρανός το βράδυ. Bonus: υπάρχει και μία ταβέρνα.

Δονούσα: Ο παλαιός must προορισμός για camping, η Δονούσα, κρατάει ακόμα το όνομα της με δύο παραλίες, τις Κέδρος και Λιβάδι. Η πρώτη είναι πιο πολιτισμένη και  η δεύτερη παρθένα και απρόσιτη. Στον Κέδρο υπάρχει beach bar με νερό, φαγητό αλλά και ντουζιέρες. Στο Λιβάδι πρέπει να περπατήσεις την ανηφόρα μέχρι την εξωτική πηγή για να προμηθευτείς δροσερό νερό. Η θέα  της Αμοργού σε αποζημιώνει.

Ηρακλειά: Το ελεύθερο camping στην όμορφη Ηρακλεία γίνεται στην αμμουδερή παραλία Λιβάδι, το μοναδικό της μειονέκτημα ότι είναι βορεινή.

Εναλλακτικό ταξίδι στα Δωδεκάνησα

Τήλος, Έριστος: Η τοπική κοινότητα της Τήλου έχει δείξει επανειλημμένως ότι βρίσκεται στην πρωτοπορία ιδεών και πρακτικών. Επέτρεψε πρώτη τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και υποστηρίζει την ελεύθερη κατασκήνωση. Πού θα στήσετε; Στην Έριστο και στην Πλάκα.

Νίσυρος, Παχιά Άμμος: Μεγάλη και πλατιά παραλία με μαύρη άμμο λόγω της λάβας του ηφαιστείου. Πίσω από τους αμμόλοφους θα δείτε ένα υπέροχο λιβάδι, που τα καλοκαίρια μετατρέπεται σε μικρή πολιτεία για τους κατασκηνωτές.

Μαράθι: Το Μαράθι είναι ένα νησάκι κοντά στους Λειψούς, όπου δεν υπάρχουν δρόμοι, αυτοκίνητα και φασαρία. Μόνο μερικές ταβέρνες και υπέροχα νερά.

Εναλλακτικό ταξίδι στην Κρήτη

Γαύδος: Η Γαύδος στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, απέναντι από την Κρήτη αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν το ελεύθερο κάμπινγκ. Κατασκηνωτές επισκέπτονταν και το Γαϊδουρονήσι απέναντι από την Ιεράπετρα, αλλά οι Αρχές δεν το επιτρέπουν πλέον.

Σούγια Χανίων, Ελαφονήσι, Πρέβελη και Άγιος Παύλος Ρεθύμνης είναι μερικές από τις απίστευτες παραλίες στα νότια παράλια της Κρήτης που βρέχονται από τα ζεστά νερά του Λιβυκού και σας καλούν να τις απολαύσετε.

Εναλλακτικό ταξίδι κοντά στην Αθήνα

Πήλιο: λίγες παραλίες του Πηλίου έχουν μείνει κρυφές από τον “πολιτισμό”. Οι περισσότερες είναι κάτω από τη Ζαγορά. Η πιο γνωστή είναι Ανάληψη και θα τη βρείτε ακολουθώντας το μονοπάτι βόρεια της Ζαγοράς. Στην ίδια ακτίνα είναι και η Παρίσαινα. Υπάρχει επίσης και η Μελανή, μια μεγάλη αιγαιοπελαγίτικη παραλία στο νότιο Πήλιο, κοντά στην Αργαλαστή.

Αγκίστρι: Ένας από τους πιο όμορφους κοντινούς από την Αθήνα προορισμούς. Σε απόσταση μόνο  μιάμιση ώρα από τον Πειραιά θα βρείτε καθαρή θάλασσα και θα στήσετε τη σκηνή σας μέσα στο πευκοδάσος ανάμεσα στις παραλίες της Σκληρής και της Χαλικιάδας.  Ωραίο σημείο και η Δραγονέρα.

Εύβοια, Χιλιαδού: Η πιο γνωστή παραλία της Εύβοιας, οι Σεϋχέλες της Ελλάδας είναι ιδανικό μέρος για ελεύθερη κατασκήνωση, αφού συνδυάζει το καταπράσινο δάσος με τα βαθυγάλαζα νερά.

Δυτικές ακτές Πελοποννήσου: Ελιά και Καϊάφας στην Ηλεία, Βασιλίτσι, Χρυσή Ακτή και οι μικροί κολπίσκοι γύρω από το Πετροχώρι στην Μεσσηνία είναι ορισμένες από τις δεκάδες αμμουδερές παραλίες στις οποίες μπορείτε να στήσετε τις σκηνές σας στη δυτική Πελοπόννησο.

Comments