Τα 10 κορυφαία πιάτα της ελληνικής κουζίνας για την Telegraph - iTravelling

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph ταξίδεψε, μυήθηκε στην ελληνική κουζίνα και σύνταξε τη λίστα με τα 10 κορυφαία πιάτα της χώρας μας. 

Η αγάπη της βρετανικής εφημερίδας Telegraph για την Ελλάδα κρατάει χρόνια! Κάθε χρόνο συντάκτες της διάσημης εφημερίδας επισκέπτονται την Ελλάδα για να δουν από κοντά και να γράψουν για τις ομορφιές της χώρας μας. Αυτή τη φορά σειρά είχε η ελληνική κουζίνα. Η Telegraph σύνταξε τη λίστα με τα 10 κορυφαία πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που μαγεύουν τους ουρανίσκους των επισκεπτών της χώρας μας. Γλυκά αλλά και αλμυρά πιάτα παρουσιάζονται στο αφιέρωμα και συνοδεύονται με τις μαγικές διευθύνσεις, όπου θα τα βρουν οι ενδιαφερόμενοι.

Η ειδική συντάκτρια της εφημερίδας, Jane Foster, ταξίδεψε, δοκίμασε και ξεχώρισε τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που σε ταξιδεύουν. Δεν έμεινε στις κλασσικές επιλογές πιάτων, όπως ο μουσακάς, το σουβλάκι και η χωριάτικη σαλάτα, αλλά έψαξε για ψαγμένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας, που θα συγκινήσουν κάθε ταξιδιώτη. Μπορεί ως Έλληνας να μην σου φανούν ιδιαίτερα πιάτα, όμως οι τουρίστες θα ενθουσιαστούν με τα αγνά υλικά και το συνδυασμό των υλικών της ελληνικής κουζίνας.

Εάν έχεις ακόμα απορία σχετικά με το ποια πιάτα της ελληνικής κουζίνας θεωρούνται κορυφαία, δεν έχεις παρά να τα δεις παρακάτω.

Αυτά είναι τα 10 κορυφαία πιάτα της ελληνικής κουζίνας και που θα τα απολαύσεις καλύτερα:

Ταραμοσαλάτα στην Ταβέρνα τη Κικής – Μύκονος

Κολοκυθοκεφτέδες στο Ταμάμ – Χανιά

Ντοματοκεφτέδες στην Πηνελόπη (Πύργος) – Σαντορίνη

Φρέσκο ψάρι στο Βαρούλκο -Πειραιάς

Μουσακά στην Κλιματαριά-Αθήνα, στον Κουκουμαβλο στα Φηρά -Σαντορίνη

Παστιτσάδα στο Ρεξ (Πόλη), Etrusco στα Kάτω Κορακιάνα – Κέρκυρα

Κλέφτικο στο Μετσοβίτικο Σαλόνι και Κουτούκι του Νικόλα- Μέτσοβο

Χωριάτικη (ελληνική σαλάτα) στην Ταβέρνα της Λέλας- Καρδαμύλη και στο Funky Gourmet – Aθήνα

Μπουγάτσα στο Μπαντης και Γιάννης – Θεσσαλονίκη

Λουκουμάδες στο Αιγαίον – Αθήνα

Η Jane Foster δεν έμεινε μόνο στην Ελλάδα, αφού ακολουθούν και άλλα αφιερώματα φαγητού για διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Comments