Διακοπές στην Κίμωλο: 3 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις - iTravelling

Οργανώνεις διακοπές στην Κίμωλο; Πριν παραγγείλεις, μάθε τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις για γνήσιο φαγητό στην Κίμωλο.

Εάν φέτος το πρόγραμμα σου έχει διακοπές στην Κίμωλο, οργανώσου καλύτερα από νωρίς. Όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης παραμιλούν για την Κίμωλο και καλούν όλους τους ταξιδιώτες του κόσμου να επισκεφτούν το νησί των Κυκλάδων . Είτε πας στην Κίμωλο με μεγάλη παρέα, με τον/την σύντροφό σου ή ακόμα και μόνος, οι διακοπές στην Κίμωλο θα έχουν σίγουρη επιτυχία. Καλή η διαμονή, καλές και οι παραλίες, τι γίνεται όμως με το φαγητό στην Κίμωλο; Προτού προλάβεις να κάτσεις στην πρώτη ταβέρνα, που θα αντικρίσεις στο λιμάνι της Κιμώλου, μάθε τα πιάτα, που πρέπει να δοκιμάσεις το νησί των Κυκλάδων για γνήσιο φαγητό στην Κίμωλο.

Τι θα φάω στην Κίμωλο; Εάν αναρωτιέσαι ακόμα τι θα φας στην Κίμωλο, η απάντηση κρύβεται σε τρία ντόπια και νόστιμα πιάτα.

Λαδένια: η ελληνική πίτσα

Εάν ψάχνεις για γρήγορο αλλά νόστιμο και υγιεινό φαγητό στην Κίμωλο, η απάντηση κρύβεται στη λαδένια.. Δε θα χρειαστεί να ψάξεις πολύ, από φούρνους μέχρι εστιατόρια, η λαδένια υπάρχει παντού. Στην ουσία πρόκειται για ένα ζυμάρι, που μοιάζει με της πίτσας και έχει κρεμμύδι και ντομάτα.

iTravelling info: Για την καλύτερη λαδένια, πήγαινε στο φούρνο «Παραδοσιακός».

Τυρένια: η πίτα της Κιμώλου

Για εσένα, που δεν μπορείς να αντισταθείς στις ελληνικές πίτες, η ιδανική επιλογή είναι η Τυρένια, μια τυρόπιτα με ντόπια τυριά και χειροποίητο ζυμάρι.

Σούπα με σκορπιό

Όχι δε μιλάμε για ζώδια, αλλά για το πιο νόστιμο πιάτο, που θα βρεις στην Ψάθη. Η σούπα με σκορπίνα αποτελεί ένα άκρως θαλασσινό έδεσμα, που θα αποζημιώσει και τους πιο απαιτητικούς.

iTravelling info: Για να γευτείς τη νοστιμιά του πιάτου της Κιμώλου, πήγαινε στη ταβέρνα «Το κύμα».

Comments