Δεύτερη η Ελλάδα ως καλύτερος γαστρονομικός προορισμός - iTravelling

Η βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε τη λίστα με την Ελλάδα να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών ως γαστρονομικός προορισμός.

Νέες τάσεις ολοένα και έρχονται στον τουρισμό. Ο γαστρονομικός τουρισμός ολοένα και ανεβαίνει και η Ευρώπη έχει την τιμητική της. Εξειδικευμένα τουριστικά πρακτορεία διοργανώνουν ταξίδια για μια ολοκληρωμένη, ταξιδιωτική εμπειρία με επίκεντρο τη γνωριμία και δοκιμή γεύσεων από όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, οι τουρίστες γνωρίζουν τα ιστορικά αξιοθέατα της κάθε περιοχής, μυούνται στην τοπική κουλτούρα, διασκεδάζουν, αλλά κυρίως γεύονται τα τοπικά προϊόντα, το παραδοσιακό μαγείρεμα και τα γνήσια πιάτα κάθε περιοχής.

Από την άλλη, η χώρα μας φημίζεται για την εκλεκτή κουζίνα της, είναι αποδεδειγμένα μία από τις καλύτερες στον κόσμο, πράγμα που την κάνει κορυφαίο, γαστρονομικό προορισμό. Όλα αυτά φυσικά δεν τα λέμε εμείς μόνο, αλλά συμφωνεί και ο Guardian. Η βρετανική εφημερίδα με την πολύ μεγάλη επιρροή δημοσίευσε τη δεκάδα με τους κορυφαίους, γαστρονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη.

 

Αίγινα, Πόρος και Μάνη στην κορυφή των γεύσεων

Η λίστα χρήζει ως νικήτρια την Κορνουάλη, ενώ δεύτερη ακολουθεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα δύο νησιά του Αργοσαρωνικού, η Αίγινα και ο Πόρος μαζί με τη θρυλική Μάνη. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η αληθινή διατροφική περιπέτεια βρίσκεται στην Ελλάδα. Η «Οδύσσεια», όπως αποκαλεί αυτό το ταξίδι ο Guardian, περιλαμβάνει επισκέψεις στις διάσημες φιστικιές της Αίγινας, μαθήματα οικιακής μαγειρικής στον Πόρο και μια επίσκεψη σε ελαιώνα της πανέμορφης Μάνης.

Η δεκάδα των κορυφαίων, γαστρονομικών προορισμών ολοκληρώνεται με το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, την Πάρμα, την Κοπεγχάγη, το Βερολίνο και το Isle Skye στη Σκωτία.

Comments