Στην Ιταλία για την παλιά σοκολάτα των Ατζέκων - iTravelling

Μπορεί η Ελβετία να φημίζεται για τη σοκολάτα, όμως στην Ιταλία έχουν την πιο παλιά συνταγή!

Εάν θέλεις να γίνεις μέρος της ιστορίας και να απολαύσεις γνήσια, αρχέγονη σοκολάτα, τότε ο δρόμος σε οδηγεί ως την κοντινή μας Ιταλία. Μπορεί η Ελβετία και οι Βρυξέλλες να φημίζονται για τη σοκολάτα, όμως οι Ιταλοί έχουν άλλη άποψη. Η πιο παλιά συνταγή για σοκολάτα των Αζτέκων και είναι στα χέρια των Ιταλών.

Ειδικότερα, στη Σικελία και την πόλη Modica θα βρεις την ιδιαίτερη αυτή σοκολάτα με τη μυστική συνταγή των Αζτέκων, που λίγοι γνωρίζουν. Σύμφωνα με την ιστορία, όταν η Σικελία είχε κατακτηθεί από τους Ισπανούς τον 16ο αιώνα, οι κονκισταδόρες έφτασαν ως το Μεξικό από το οποίο εκτός από το κακάο έφεραν και τη συνταγή για την πιο ιδιαίτερη σοκολάτα. Οι Αζτέκοι το ονόμαζαν «xocoatl», το οποίο ήταν σε μορφή πάστα και το λείαιναν με μια στρογγυλή πέτρα. Η αρχική εκδοχή της σοκολάτας ή xocoatl ήταν ιδιαίτερη πικρή και την χρησιμοποιούσαν κυρίως σε φαγητά και σαλάτες ως συμπλήρωμα διατροφής. Από τότε έως τις ημέρες μας, στη Modica χρησιμοποιούν τη συνταγή των Αζτέκων για τη σοκολάτα και χρησιμοποιούν την ίδια παλιά τεχνική με πέτρες, που έφτιαχναν από τη λάβα της Αίτνας.

Που θα βρεις τη σοκολάτα των Αζτέκων στην Ιταλία

Το iTravelling.gr έψαξε και βρήκε τα κορυφαία μαγαζάκια για να προμηθευτείς αυτή την ιδιαίτερη σοκολάτα. Το Antica Dolceria Bonajuto λειτουργεί από το 1880 και φτιάχνει την παραδοσιακή σοκολάτα των Ατζέκων, ενώ ακόμα το Antica Dolceria Rizza αποτελεί μια εγγυημένη επιλογή!

Για περισσότερη δόση σοκολάτας, μπορείς να επισκεφτείς το Museo del Cioccolato για να απολαύσεις τα αγάλματα της Ιταλίας, όλα φτιαγμένα από σοκολάτα!

Comments