3 ιταλικές πόλεις βγαλμένες από παραμύθι - iTravelling

Εάν αγαπάς το Μεσαίωνα και ψάχνεις για ψαγμένα μέρη, τότε αυτές οι ιταλικές πόλεις θα σε αποζημιώσουν.

Η Ιταλία είναι μια αγάπη παντοτινή! Η γειτόνισσα χώρα μας προσφέρει προορισμούς για σύντομες αποδράσεις με επίκεντρο τον πολιτισμό και τη γευσιγνωσία. Εάν βαρέθηκες τα κλασσικά και ψάχνεις ψαγμένα μέρη, τότε σου έχουμε την ιδανική πρόταση για ταξίδια εμπειριών. Αγαπάς τις μεσαιωνικές πόλεις; Θέλεις ιταλικό αέρα; Αναζητάς την εξερεύνηση και τον πολιτισμό μέσα στη φύση; Τότε είσαι σε καλό δρόμο!

Η Ιταλία μας συστήνει 3 μεσαιωνικές πόλεις βγαλμένες από παραμύθι. Μπες στη χρονομηχανή μας και ταξίδεψε στο Μεσαίωνα και την Ιταλία. Τρεις παραμυθένιες μικρές πόλεις της Ιταλίας περιμένουν να σε φιλοξενήσουν και να σε μυήσουν στη μεσαιωνική ομορφιά τους. Ταξίδια πέρα από το χρόνο, που θα σε γεμίσουν εμπειρίες και φωτογραφίες.

Ας γνωρίσουμε 3 ιταλικές πόλεις βγαλμένες από παραμύθι:

Dolceacqua

Η μεσαιωνική ιταλική πόλη Dolceacqua βρίσκεται στη δυτική Λιγουρία και μοιάζει να έχει βγει από καρτ ποστάλ. Με σήμα κατατεθέν της τη γέφυρα στον ποταμό Nervia και το κάστρο Doria Castle, δε θα δυσκολευτείς να αναγνωρίσεις την ιταλική πόλη, όμως σίγουρα δε θα ξεκολλάς από αυτή. Θα κάνεις βόλτες σε στενά δρομάκια, θα περπατήσεις ανάμεσα σε πετρόκτιστα σπίτια και εκκλησίες και θα καταλήξεις σε κάποιο ιταλικό εστιατόριο για να απολαύσεις τα τοπικά εδέσματα συνοδεία κρασιού.

iTravelling info: Η περιοχή φημίζεται για τις απίθανες ποικιλίες κρασιού.

Castiglione del Lago

Το μεσαιωνικό αυτό φρούριο χτίστηκε στα μέσα του 13ου αιώνα με εντολή του αυτοκράτορα Φρειδερίκου Β και εντυπωσιάζει ακόμα στις ημέρες μας. Ο λόγος για το «Φρούριο του Λέοντα», όπως ονομάζεται, που μας μεταφέρει άμεσα στο Μεσαίωνα. Μια βόλτα στα καλντερίμια της πόλης αρκεί για να μπεις στο κλίμα και να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική τους.

iTravelling info: Μην ξεχάσεις να σταματήσεις στο Corgna Palace στο οποίο θα δεις μια από τις μεγαλύτερες συλλογές έργων ζωγραφικής του 16ου αιώνα.

Modica

Στην καρδιά της νοτιοανατολικής Σικελίας βρίσκεται ίσως η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας. Διάσημη για τα μπαρόκ μνημεία αλλά και για τη σοκολάτα της!

iTravelling info: Επιβάλλεται να πιεις ζεστή σοκολάτα, ακόμα κι αν δεν έπιασαν για τα καλά τα κρύα!

Comments