Φουλ της σοκολάτας: Τα 3 κορυφαία φεστιβάλ σοκολάτας στην Ευρώπη - iTravelling

Κλείσε εισιτήρια για τα 3 πιο λαχταριστά φεστιβάλ σοκολάτας στην Ευρώπη. Φεστιβάλ για διασκέδαση και γευσιγνωσία σε όμορφες πόλεις.

Εάν είσαι λάτρης της σοκολάτας αλλά και των ταξιδιών, τότε η παρακάτω είδηση σε ενδιαφέρει. Τι θα έλεγες, εάν σου λέγαμε πως μπορείς να οργανώσεις το επόμενο ταξίδι στην Ευρώπη για να δοκιμάσεις όχι μία, ούτε δύο αλλά δεκάδες σοκολάτας σε φεστιβάλ; Κι όμως το φεστιβάλ σοκολάτας κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην Ευρώπη και ολοένα περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις οργανώνουν το δικό τους διεθνές φεστιβάλ.

Μη χάνεις χρόνο! Το iTravelling έψαξε και βρήκε τα επερχόμενα φεστιβάλ σοκολάτας και στα παρουσιάζει παρακάτω ώστε να οργανώσεις άμεσα το επόμενο «σοκολατένιο» ταξίδι σου.

Festichoc

Το φεστιβάλ σοκολάτας Festichoc γίνεται στις 17-18 Μαρτίου 2018 στην Ελβετία. Δεξιά της όχθης της λίμνης Λεμάν, η φημισμένη χώρα για την σοκολάτα της σε περιμένει σε ένα διήμερο φεστιβάλ σοκολάτας στην πόλη Versoix με εργαστήρια, εκθέσεις, διαγωνισμούς γλυπτών σοκολάτας, αλλά και επίσκεψη στο διάσημο εργαστήριο σοκολάτας του Fevarger.

Festival Cokolade

Από το 2012 και κάθε Απρίλιο, η παλιά πόλη της Σλοβενίας γεμίζει με λάτρεις της σοκολάτας. Η πόλη Radovlijca υποδέχεται κόσμο από όλη την Ευρώπη, που έρχεται για το Festival Cokolade για να δοκιμάσουν εκλεκτές σοκολάτες από ντόπιους σοκολατοποιούς αλλά και διακεκριμένους εκθέτες από τη Δανία, Κροατία και Ιταλία.

Journées du Chocolat

Εάν πραγματικά αγαπάς την σοκολάτα, κράτησε λίγες ημέρες από την καλοκαιρινή σου άδεια για τον Μάιο. Το φεστιβάλ σοκολάτας Journées du Chocolat στη γαλλική πόλη Bayonne θα σε απογειώσει. Η πόλη αυτή μύησε τους Βάσκους στη σοκολάτα πριν 400 χρόνια και το γιορτάζει κάθε χρόνο με ένα διήμερο φεστιβάλ, κατά το οποίο οι επισκέπτες του μπορούν να δοκιμάσουν μοναδικές ποικιλίες σοκολάτας, να μάθουν την ιστορία της αλλά και τους τρόπους δημιουργίας της.

Comments