Η παραλία που αν πάρεις βότσαλα σου κόβουν πρόστιμο! - iTravelling

Είναι από τις εντυπωσιακότερες παραλίες της Ελλάδας, τα ξένα μέσα παραληρούν με την ομορφιά της, όμως επιφυλάσσει πρόστιμο. 

Αυτή η ελληνική παραλία προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών ανά τον κόσμο, τα διεθνή ταξιδιωτικά μέσα παραληρούν με τη φυσική της ομορφιάς, ενώ οι Αρχές την έχουν θέσει σε καθεστώς ειδικής προστασίας. Παρόλα αυτά, εάν κάποιος θελήσει να πάρει μαζί του λίγη από την ομορφιά της, όπως τα κάτασπρα στρογγυλά βότσαλα για τα οποία είναι πασίγνωστη, θα χρειαστεί να καταβάλει ένα γερό πρόστιμο.

Ο λόγος για την διάσημη παραλία Λαλάρια στην Σκιάθο, στην οποία αν πάρεις μερικά από τα βότσαλα της παραλίας της, θα χρειαστεί να πληρώσεις πρόστιμο! Αυτό το μέτρο έλαβαν οι Αρχές ώστε να προστατέψουν τη φυσική ομορφιά της παραλίας Λαλάρια και να μην απογυμνωθεί από τα βότσαλα, που την χαρακτηρίζουν.  Κι αν εσύ παρόλα αυτά θες να ρισκάρεις, να σε ενημερώσω πως τα πρόστιμα φτάνουν έως τα 1.100 ευρώ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το κορυφαίο περιοδικό CNT, η παραλία Λαλάρια συμπεριλήφθηκε στις 8 καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, μαζί με το Ναυάγιο της Ζακύνθου, το Σαρακήνικο της Μήλου, το Πόρτο Κατσίκι, που βρίσκεται στη Λευκάδα, το Μπάλο στην Κρήτη, τον Άγιο Παύλο στη Ρόδο, το Μύρτο της Κεφαλλονιάς και τη Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία.

Πως θα πας στην παραλία Λαλάρια:

Η πρόσβαση στη διάσημη παραλία Λαλάρια γίνεται μόνο δια θαλάσσης, με θαλάσσιες εκδρομές, που οργανώνονται από το λιμάνι της Σκιάθου. Εναλλακτικά, μπορείτε να νοικιάσετε το δικό σας σκάφος και να επισκεφτείτε τη λευκή παραλία των Σποράδων.

Comments