Αυτή είναι η παραλία με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο - iTravelling

Γαλανά νερά σε εξωτικά τοπία σε προκαλούν για βουτιές. Εσύ μπορείς να βρεις ποια ελληνική παραλία κερδίζει την πρώτη θέση;

 

 

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, άλλο τόσο ανεβαίνει και η διάθεση για διακοπές. Εκατοντάδες ελληνικά νησιά αλλά και εξωτικοί προορισμοί του εξωτερικού βάζουν τα καλά τους και μας περιμένουν για ξέγνοιαστες διακοπές και βουτιές σε παραλίες με γαλανά νερά. Εάν η καλοκαιρινή σου άδεια αργεί ακόμα, ταξίδεψε μαζί μας στις παρακάτω παραλίες.

Το Travel + Leisure ξεχώρισε τις παραλίες με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο και μας τις παρουσιάζει. Την πρώτη θέση για ακόμα μια χρονιά καταλαμβάνει μια αγαπημένη ελληνική παραλία. Ο λόγος για την παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα, που ξεχωρίζει παγκοσμίως για τα διάφανα, γαλανά νερά της.

Ας γνωρίσουμε τις 4 παραλίες με τα πιο γαλανά νερά στον κόσμο:

Εγκρεμνοί, Λευκάδα

 

Η πιο διάσημη παραλία του νησιού, οι Εγκρεμνοί ξεχωρίζουν τόσο για τη θέα, που προσφέρουν στο Ιόνιο πέλαγος, όσο και για τα γαλανά νερά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισαν την πρώτη θέση.

Λίμνη Crater, Όρεγκον

 

Η λίμνη Crater περικλείει τα όρος Mazama και τα βαθιά γαλανά νερά της κάνουν τη στάση εκεί απαραίτητη. Η λίμνη Crater βρίσκεται στο νότιο Όρεγκον και αποτελεί την πιο βαθιά λίμνη των Η.Π.Α με βάθος στα 1,943 πόδια. Εκεί ο ήλιος φτάνει μέχρι τα 400 πόδια κάτω από το νερό.

Con Son, Βιετνάμ

 

Η παραλία Con Son βρίσκεται περίπου 100 μέτρα από το Βιετνάμ. Με την πρώτη επίσκεψή σου θα απολαύσεις χρυσή άμμο, ήλιο και γαλανά νερά.

Ambergris Caye, Belize

 

Αποτελεί έναν από τους πιο διάσημους υφάλους με πλούσια υδάτινη ζωή. Εκεί δε θα απολαύσεις μόνο ενδιαφέρουσες καταδύσεις σε καταγάλανα νερά, αλλά και καρχαρίες και άλλα σπάνια θαλάσσια ζώα.

 

Comments