4 must στάσεις για γλυκό στην Ευρώπη

Εμβληματικά ζαχαροπλαστεία, που έχουν μείνει στην ιστορία τόσο για τη διακόσμηση τους όσο και για τα άκρως εντυπωσιακά και νόστιμα γλυκά τους.

 

 

Σκοπός ενός ταξιδιού είναι η αποκόμιση εμπειριών και γνώσεων. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για έναν ταξιδιώτη από τη στιγμή που θα βρεθεί μπροστά σε έναν τοπικό θησαυρό. Τώρα αν αυτός ο θησαυρός τρώγεται κιόλας, ακόμα καλύτερα. Το να βρεθεί μπροστά κανείς από τα σημαντικότερα ζαχαροπλαστεία της Ευρώπης, είναι πραγματικά μια γλυκιά απόλαυση. Επιχρυσωμένοι και περίτεχνοι εσωτερικοί χώροι , σοκολάτες, γλυκά και καραμέλες, που αν και είναι χειροποίητα, μοιάζουν με μικρά κοσμήματα.

Το iTravelling σου παρουσιάζει τέσσερα ζαχαροπλαστεία της Ευρώπης, που επιβάλλεται να επισκεφτείς και φυσικά να γευτείς τα κορυφαία τους γλυκά

Pasticceria Marchesi, Μιλάνο

 

Η οικογενειακή επιχείρηση άνοιξε το 1824 για πρώτη φορά και επαναλειτούργησε σε νέα τοποθεσία φέτος το Σεπτέμβριο από τον οίκο Prada. Ο ιταλικός οίκος μόδας απέκτησε το Pasticceria Marchesi και έντυσε τους τοίχους του με παστέλ  αποχρώσεις και σχέδια, που αντικατοπτρίζουν ένα παλιάς κοπής ζαχαροπλαστείο με πιο σύγχρονο στυλ. Στη βιτρίνα του υπάρχουν βάζα με πολύχρωμες καραμέλες, κέικ και χειροποίητα σοκολατάκια, όλα φυσικά σε συσκευασία με το λογότυπο Prada.

 

Cafe Conditorei Schober, Ζυρίχη

Το νέο – μπαρόκ ζαχαροπλαστείο στη Ζυρίχη λειτουργεί από το 1800 χωρίς να έχουν γίνει αλλαγές στο εσωτερικό του. Διατηρεί ακόμα την παλιά ταμειακή μηχανή του, αν και στο εσωτερικό της κρύβει μία σύγχρονη, ψηφιακή έκδοσή της. Δίπλα της υπάρχουν κέικ, μπισκότα, καθώς και άψογα τυλιγμένες σοκολάτες και καραμέλες. Κατά την επίσκεψή σου, δεν πρέπει να παραλείψεις να πιεις τη διάσημη ελβετική σοκολάτα και να απολαύσεις μακαρόν και κρουασάν. Οι καρέκλες, που θα σε φιλοξενήσουν στο Salon Rouge είναι βελούδινες, κόκκινες από την εποχή του Λουδοβίκου τον 14ο αιώνα. Οι τοίχοι έχουν κόκκινη επένδυση και χρυσές λεπτομέρειες για πιο βασιλικό αποτέλεσμα.

Confeitaria Nacional, Λισαβόνα

 

Το Confeitaria Nacioanal βρίσκεται στο κέντρο της Λισαβόνα και αποτελεί ένα ακόμα κόσμημα του 19ου αιώνα. Με οροφή από καθρέφτη και μαρμάρινες λεπτομέρειες, το άρτια εξοπλισμένο ζαχαροπλαστείο της Λισαβόνα εξακολουθεί να λειτουργεί από τα μέλη της ιδρυτικής οικογένειας. Από τα  πιο γνωστά γλυκίσματα τους είναι η παραδοσιακή, πορτογαλική χριστουγεννιάτικη τούρτα, αλλά και οι τάρτες και τα γλασαρισμένα φρούτα.

 

Patisserie Stohrer, Παρίσι

 

Ο διάσημος pastry chef, Nicolas Stohrer, άνοιξε αυτό το γαλλικό ζαχαροπλαστείο το 1730. Σήμερα αποτελεί το παλαιότερο του Παρισιού και εξακολουθεί να δημιουργεί πρωτότυπες συνταγές. Συμπεριλαμβανομένων περίτεχνα διακοσμημένων σοκολατών, παγωτά και εκλέρ. Στους τοίχους επίσης κοσμούνται με τοιχογραφίες από τον Paul Baudry, τον άνθρωπο που επιμελήθηκε τον Παλέ Γκαρνιέ.

 

 

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.