Μία χριστουγεννιάτικη πουτίγκα για εκατομμυριούχους! - iTravelling

Λατρεύεις τα γλυκά; Τι θα έλεγες τότε για μία μπουκιά πουτίγκα έναντι 2.500 λιρών; 

Ο σεφ Matt Worswick αποφάσισε να κάνει ένα πρόωρο χριστουγεννιάτικο δώρο σε εκείνους, που το αντέχει η τσέπη τους… Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με τον ερχομό του Δεκεμβρίου τα διάσημα εστιατόρια γεμίζουν με εκλεκτές λιχουδιές. Πιάτα για λίγους και εκλεκτούς πελάτες γεμίζουν τις βιτρίνες και τους καταλόγους των εστιατορίων τα Χριστούγεννα, τα οποία σερβίρονται με άκρως τσιμπημένη τιμή.  Κάποια φημίζονται για τη γεύση τους αλλά για την περίτεχνη εμφάνισή τους, το μόνο σίγουρο είναι πως η συγκεκριμένη πουτίγκα θα μαγνητίσει τα βλέμματα πολλών…

Στο Λονδίνο η πιο ακριβή πουτίγκα

Εάν είσαι εκατομμυριούχος ή δεν σε ενδιαφέρει πόσα θα ξοδέψεις για ένα «χρυσό» γλυκό στην κυριολεξία, τότε τρέξε μέχρι το Λονδίνο, γιατί αυτή η χριστουγεννιάτικη πουτίγκα θα γίνει το γαστρονομικό θέμα της χρονιάς.

Ο 28χρονος σεφ του Thornton Hall Hotel, Matt Worswick, δημιούργησε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη πουτίγκα του εκατομμυριούχου. Το όνομα φυσικά έχει δοθεί από τον δημιουργό και στηρίζεται στο γεγονός πως χρειάζεται να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, τόσο για να φτιάξεις το γλυκό όσο και να το αγοράσεις. Τα υλικά παρασκευής του γλυκού κοστίζουν τουλάχιστον 10.000 λίρες, ενώ οι επίδοξοι δοκιμαστές της πουτίγκας θα μπορούν να αγοράσουν ένα κομμάτι της έναντι 2.500 λιρών.

Όπως ο ίδιος εξομολογείται ήθελε να δημιουργήσει κάτι πολύ εκλεπτυσμένο εν όψει εορτών και με το γλυκό αυτό έφτασε στα όρια. Όσον αφορά τα υλικά της πουτίγκας, που εκτοξεύουν και τη τιμή της, μαθαίνουμε πως εμπεριέχει μερικά από τα πιο ακριβά συστατικά, όπως brandy αξίας 14,995 λιρών, ενώ στο τελείωμα γλασάρεται με σπρέι από εδώδιμο ασήμι και διακοσμείται από φύλλα χρυσού 23 καρατίων.

Comments