Η γαστρονομία αλλάζει και οι νέοι κανόνες θέλουν μόνο ένα υλικό! Μάθε σε ποια εστιατόρια θα γευτείς τη νέα τάση στη γαλλική κουζίνα.

Μήπως προγραμματίζεις ταξίδι στη Γαλλία; Εάν ναι, τότε σε περιμένουν εκπλήξεις! Για τους λάτρεις της γαλλικής κουζίνας τα πράγματα αλλάζουν ριζικά! Οι Γάλλοι σεφ παίρνουν τις κουτάλες ανά χείρας και δημιουργούν νέα, γευστικά γαλλικά πιάτα ακολουθώντας πιστά τη νέα τάση στη γαστρονομία, τη monomania.

Εάν θέλεις να δοκιμάσεις τη νέα τάση, ετοιμάσου να γευτείς απλές γεύσεις. Ξέχνα τις πολύπλοκες συνταγές με πολλά υλικά και αφέσου στη λιτότητα της monomania. Η νέα τάση στη γαλλική κουζίνα είναι η εμμονή των εστιατορίων για τη δημιουργία πιάτων με ένα μόνο συστατικό. Η τάση αυτή έχει κατακτήσει φυσικά το Παρίσι σηκώνοντας κύμα αλλαγής σε δεκάδες cafe, bar και εστιατόρια. Εκεί η σπεσιαλιτέ αποτελείται από ένα μόνο συστατικό και η επιλογή των πελατών γίνεται ακόμα πιο απλή.

Τα βραβευμένα εστιατόρια και οι σεφ με αστέρια Michelin έχουν αγκαλιάσει τη νέα τάση αξιοποιώντας υλικά, τα οποία ήταν παραγκωνισμένα για χρόνια. Το χαβιάρι, η μοτσαρέλα, τα ιαπωνικά Gyoza έχουν πλέον τη τιμητική τους.

Ας γνωρίσουμε τα πέντε διάσημα Monomaniac εστιατόρια:

EGGS & CO

Όπως μαρτυράει και το όνομα του, το cafe στο Quartier latin του Παρισιού έχει ως βασικό υλικό το αυγό. Το αυγό ξεχνάει την ταπεινότητά του και μεταμορφώνεται σε περίτεχνες ομελέτες, αυγά σκράμπλ, τηγανητά, benedict, βραστά σε μικρά μπολάκια και άλλες επιλογές, που θα συνοδεύσουν το brunch σας.

L` HUITRADE

Ο Guy Savoy, ένας από τους πιο διάσημους σεφ της Γαλλίας και βραβευμένος με 3 αστέρια Michelin, αποφάσισε να επεκτείνει το portofolio των εστιατορίων του με ένα ακόμη bar αφιερωμένο στα στρείδια. Λίγο πιο έξω από την περιοχή Champs Elysees, το L`Huitrade διαθέτει θέσεις για 16 μόνο άτομα, ενώ στο μενού του τα στρείδια κάνουν πάρτι. Η άφιξη σας στο νέο bar θα εορταστεί με ένα μικρό απεριτίφ, ενώ η δοκιμή στρειδιών είναι επιβεβλημένη. Και αν γοητευτείτε από τις γαλλικές, monomaniac γεύσεις, ένα πακέτο σας περιμένει για το σπίτι. Από τα καλύτερα πιάτα του εστιατορίου ξεχωρίζουν τα στρείδια σε escabeche (μαρινάδα εσπεριδοειδών) ή σε ζελέ.

MAISON DE LA TRUFFE

Η πολύτιμη τρούφα, το μανιτάρι -«μαύρος χρυσός», πρωταγωνιστεί στο μενού του Maison de la Truffe, εμπνέοντας γκουρμέ δημιουργίες από το 1932. Η τρούφα όσο και τα παράγωγά της, όπως τα έλαια, το μέλι και τα ζυμαρικά συνθέτουν ένα άκρως λαχταριστό μενού, το οποίο οι πελάτες απολαμβάνουν σε διάφορες εκδοχές, από ψητό μανιτάρι και ριζότο έως burger και πίτσα.

POMZE

Το Pomze είναι είναι εστιατόριο αφιερωμένο στο μήλο. Μεταφέρει την ιστορία του μήλου στα πιάτα του. «Τα μήλα αποτελούν τις νότες στο μουσικό μας σκορ, όπως ακριβώς τα χρώματα σε μια παλέτα» επισημαίνουν. Κι αν έχετε συνηθίσει να βλέπετε μήλα σε γλυκά, το μενού του Pomze θα σας μάθει πως έχουν θέση από τη ψαρόσουπα και το ταρτάρ σολομού έως το βοδινό φιλέτο και τα κοκτέιλ.

LE SOUFFLE

Εάν είστε λάτρεις του σουφλέ, δε γίνεται να παραλείψετε αυτή την επίσκεψη. Στο Souffle θα μπορέσετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία -γλυκών και αλμυρών- σουφλέ με υλικά, όπως τα σπαράγγια, foie gras, τρούφα, μορχέλα, κοτόπουλο. Φυσικά η σοκολάτα δε λείπει, δίνοντας έξτρα επιλογές στο επιδόρπιο σας με σουφλέ σοκολάτας, raspberry, λικέρ κ.α.

Comments