Η Airbnb φροντίζει για σένα με προτάσεις για ξεχωριστή διαμονή στην ορεινή Ελλάδα.

Με στόχο την επόμενη χειμερινή απόδραση μας, ψάχνουμε εναλλακτικές προτάσεις διαμονής πέρα από τα καθιερωμένα. Εάν προγραμματίζεις και εσύ μια νέα απόδραση στην ορεινή πλέον Ελλάδα, αξίζει να δεις τις παρακάτω προτάσεις για ξεχωριστή διαμονή μέσω Airbnb. Η Airbnb γνωρίζει καλά πώς να κρατάει ικανοποιημένους τους πελάτες της και προσφέρει κομψά, χουχουλιάρικα και εντυπωσιακά καταλύματα στην ορεινή πλέον Ελλάδα για μια ξεχωριστή διαμονή.

Τo itravelling.gr βρήκε τα πιο περίεργα σπίτια για ξεχωριστή διαμονή μέσω Airbnb στην Ελλάδα.

Ένα τριγωνικό σαλέ στα Τζουμέρκα

3 απίστευτες προτάσεις για διαμονή μέσω Airbnb στην Ελλάδα - itravelling.gr

Εάν οργανώνεις ταξίδι στα Ιωάννινα, αξίζει να επισκεφτείς τα Τζουμέρκα. Αποτελεί πόλο έλξης των τουριστών και είναι από τις πιο όμορφες περιοχές του νομού. Τα Τζουμέρκα είναι διάσημα για την αυθεντική, άγρια ομορφιά τους, τις επιβλητικές εκκλησίες, τα αρχοντικά σπίτια και φυσικά τα πέτρινα γεφυράκια με τα κρυστάλλινα νερά.

Για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, πες το ναι σε μια εναλλακτική διαμονή στο χωριό Κτιστάδες, όπου θα βρεις το Τζουμέρκα Chalet Καλύβας και θα νιώσεις ένα με τη φύση. Πρόκειται για ένα αρκετά μοντέρνο, τριγωνικό σπίτι, το οποίο εναρμονίζεται με το φυσικό τοπίο και σου προσφέρει χουχουλιάρικη διαμονή δίπλα από τις πιο διάσημες δραστηριότητες της περιοχής. Πολύ κοντά θα βρεις εγκαταστάσεις για ράφτινγκ, πεζοπορία και ορειβασία.

Παραμυθένια διαμονή στη Δημητσάνα

3 απίστευτες προτάσεις για διαμονή μέσω Airbnb στην Ελλάδα - itravelling.gr

Η Ορεινή Αρκαδία αποτελεί must προορισμό για χειμερινά ταξίδια στην Ελλάδα. Εάν ψάχνεις για παραμυθένια διαμονή, τότε ο πύργος Xenios σε περιμένει. Ο μοναδικός πύργος του χωριού στέκεται αγέρωχος και περιμένει να σε ξεναγήσει στη μεσαιωνική του ατμόσφαιρα. Ρομαντική κρεβατοκάμαρα, κουζίνα με όλες τις ανέσεις, αλλά και διαδρόμους, που θυμίζουν σπηλιά, θα σε κάνει να βιώσεις μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία διαμονή.ς

Κατά τη διαμονή σου στη Δημητσάνα, μπορείς να επισκεφτείς το Μουσείο Υδροκίνησης, το φαράγγι του Λούσιου ποταμού με το μοναστήρι, ενώ οι βόλτες στο χωριό για γευσιγνωσίες επιβάλλονται. Μη ξεχάσεις να επισκεφτείς και τη Στεμνίτσα.

Διαμονή σε ξύλινη καλύβα στο Καρπενήσι

3 απίστευτες προτάσεις για διαμονή μέσω Airbnb στην Ελλάδα - itravelling.gr

Για low budget, πρωτότυπη διαμονή η λύση βρίσκεται στο Καρπενήσι. Η εκδρομή σου στο Καρπενήσι επιβάλλει επίσκεψη στο κέντρο της πόλης, περίπατο στο Κεφαλόβρυσο, ενώ μετά πάρε το δρόμο για την Προυσσό, όπου θα πετύχεις και τα ιστορικά χωριά Καρυσχάδες, Βούτυρο, Μικρό και Μεγάλο Χωριό. Κάπου εκεί θα συναντήσεις και το Λιβαδάκι, το δασικό χωριό, το οποίο είναι γεμάτο με ξύλινες καλύβες και σε προκαλεί για μια νέα εμπειρία διαμονής.

Στο Livadaki Village Wooden Cabins θα βρεις 20 ξύλινα σπιτάκια με θέα προς τον κάμπο της Φθιώτιδας και το Μαλιακό κόλπο. Μέσα σε ένα κατάφυτο τοπίο με μαύρα έλατα θα απολαύσεις το μεγαλείο της φύσης. Όταν καταφέρεις να ξεφύγεις από εκεί, σε περιμένουν παραδοσιακά καφενεία για τοπικούς μεζέδες συνοδεία τσίπουρου στα πετρόχτιστα καλντερίμια του χωριού.

Comments