Ψήνεσαι για rafting; Αυτά είναι τα 3 must ποτάμια στην Ελλάδα - iTravelling

Εάν είσαι λάτρης των extreme sports και του rafting, ξεκίνα το αγαπημένο σου άθλημα τη σωστή εποχή στην Ελλάδα.

Ο ήχος του νερού, που κυλάει, τα κλαδιά των δέντρων που μπλέκονται μεταξύ τους και η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος ενώνονται με την αδρεναλίνη και κάνουν το rafting ένα μαγικό άθλημα για τους μυημένους και όχι μόνο. Τώρα που αφήσαμε μια για πάντα πίσω τις ηλιόλουστες και ξηρές μέρες και οι πρώτες καλές βροχές έχουν πέσει, τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αποδράσεις σε μέρη μαγευτικά στην Ελλάδα για rafting.

Λίγη πεζοπορία, σωστό εξοπλισμό και με το που ακούσεις το σήμα «όλοι μέσα», ξεκινάει η δράση. Που όμως μπορείς να κάνεις rafting στην Ελλάδα; Όχι σε ένα, ούτε δύο, αλλά θα σου πω τρία must  ποτάμια, που γεμίζουν με βάρκες, που είναι έτοιμες να σε ταξιδέψουν στην αγρία ομορφιά των ελληνικών ποταμών.

Για rafting στο Λούσιο ποταμό

Ένα σαββατοκύριακο στην Ορεινή Αρκαδία αρκεί για να μυηθείς στο rafting και να ξεκουραστείς μετά στα γραφικά χωριά Στεμνίτσα – Δημητσάνα. Ο Λούσιος ποταμός διαθέτει πλούσια ιστορία, μυθολογία και πανέμορφη φύση γύρω του. Διαφόρων ειδών φυτά, γραφικά γεφυράκια ακόμα και μοναστήρι. Όμως δε θα πάμε γι’ αυτά, ο Λούσιος είναι ο παραπόταμος του Αλφειού, οι διαδρομές του θα μας φτάσουν στη διασταύρωση των δύο ποταμών για να συνεχίσουμε την περιπέτεια μας εκεί. Ένα εντυπωσιακό φαράγγι σε περιμένει στο Λούσιο, που θα έχεις την ευκαιρία να το απολαύσεις μόνο μέσα στο νερό.

iTravelling info:  Στα πλεονεκτήματα του Λούσιου για το rafting είναι τα φυσικό περιβάλλον, που το περιβάλλει, η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, καθώς και ο μικρός βαθμός δυσκολίας για τους αρχάριους.

Για rafting στο Βοϊδομάτη

Ένα από τα πιο καθαρά ποτάμια της Ελλάδας, ο Βοϊδομάτης σε περιμένει για την απόλυτη εμπειρία rafting. Τα νερά του σε πολλά σημεία θυμίζουν τη διάσημη και τηλεοπτική «Γαλάζια Λίμνη». O Βοϊδομάτης  διασχίζει τον Εθνικό Δρυμό Βίκου – Αώου, χαρίζοντας σου το πιο εντυπωσιακό φυσικό τοπίο με τρεχούμενα νερά, καταρράκτες και πέτρινα γεφυράκια. Η διαδρομή, που θα κάνεις εκεί, είναι 5 χιλιόμετρα.

iTravelling info: Ιδιαίτερα εύκολη και οικονομική διαδρομή για κάποιον που κάνει πρώτη φορά rafting.

Για rafting στον Εύηνο

Θέλεις να αποδράσεις προς τη Ναύπακτο, αλλά είσαι και ανήσυχο πνεύμα; Τότε μια επίσκεψη για rafting στον Εύηνο ποταμό θα σε κάνει να μην το μετανιώσεις. Ένα από τα πιο γαλήνια ποτάμια της Ελλάδας, ο Εύηνος, πηγάζει από τα Βαρδούσια και χύνεται στον Πατραϊκό Κόλπο. Η 10 χιλιομέτρων διαδρομή του rafting περνά  από ιστορικά σημεία της ελληνικής επανάστασης και καταλήγει στην τεχνητή Ολυμπιακή πίστα kayak.

iTravelling info: Ιδανική διαδρομή για αρχάριους χωρίς πολλές στροφές.

Comments