Διαμόρφωση χώρου για την Airbnb: 12 tips για να βγεις κερδισμένος - iTravelling

Αξιοποίησε σωστά το χώρο σου για να βγεις κερδισμένος. Μάθε τα πάντα για τη διαμόρφωση χώρου για την Airbnb. 

Η ενοικίαση χώρου μέσω της πλατφόρμας Airbnb είναι πλέον διαδεδομένη. Πολλοί ταξιδιώτες ανά τον κόσμο επιλέγουν τη διάσημη πλατφόρμα για να κάνουν κράτηση σε κομψά, αρκετά πιο οικονομικά και χρηστικά διαμερίσματα ανά τον κόσμο. Εάν επιθυμείς να εκμεταλλευτείς το χώρο σου, δεν έχεις παρά να μάθεις τα πάντα για τη διαμόρφωση χώρου για την Airbnb. Με τις σωστές αλλαγές σε διακόσμηση και ανακαίνιση, ο χώρος σου θα γίνει περιζήτητος στην Airbnb και εσύ με αρκετά πιο πολλά έσοδα.

Το iTravelling.gr συμβουλεύτηκε το hintsdeco.com και την Κατερίνα Ηλιάδη και μας μύησε στην ομορφιά της εσωτερικής διακόσμησης. Σου έχουμε 12 tips για τη σωστή διαμόρφωση χώρου για την Airbnb.

Διακοσμήστε τον χώρο με τουλάχιστον ένα statement έπιπλο ή φωτιστικό.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ακριβά έπιπλα και φωτιστικά, φροντίστε, όμως, να είναι καλαίσθητα και να δείχνουν όμορφα στις φωτογραφίες.  Μην παραλείψετε να τοποθετήσετε έστω και ένα κομμάτι που να ξεχωρίζει, ακόμα και αν δεν είναι διάσημο brand. Οι λάτρεις του design σίγουρα θα το εκτιμήσουν.

Επενδύστε σε έναν τοίχο με διαφορετικά υλικά ή τοποθετείστε στο τοίχο μια εντυπωσιακή ταπετσαρία, κάποιο διακοσμητικό τουβλάκι ή μια όμορφη συνθετική πέτρα.

Μια εναλλακτική ιδέα είναι να επενδύσετε σε ένα μεγάλο και εντυπωσιακό έργο τέχνης. Κατά τα άλλα, όμως, προσέξτε να διατηρήσετε σε ουδέτερες αποχρώσεις τα χρώματα στους τοίχους και στα ξύλα της επίπλωσης.

Επιλέξτε εντυπωσιακά μαξιλάρια για τον καναπέ και τα κρεβάτια.

Συνδυάστε διαφορετικές υφές υφασμάτων, ώστε να δώσουν ένα πλούσιο και τρισδιάστατο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τοποθετήστε λιτά ράφια στους τοίχους.

Διακοσμήστε τα όμορφα με βιβλία και φυτά. Παίξτε με τη λεπτομέρεια και κρεμάστε τα με λουριά. Είναι σίγουρο πως κατά τη διάρκεια της αναζήτησης θα προσελκύσουν την προσοχή.

Δημιουργήστε όμορφες διακοσμητικές γωνιές και τραβήξτε κοντινές φωτογραφίες.

Βάλτε την προσωπική σας πινελιά, φτιάχνοντας ελκυστικές γωνιές. Η τοποθέτηση μιας καρέκλας αντί για ένα κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι, μια ξύλινη σκάλα ακουμπισμένη στον τοίχο για τις πετσέτες, μια κρεμαστή πολυθρόνα με όμορφα ριχτάρια ενισχύουν το συναίσθημα της προσωπικής φροντίδας, της θαλπωρής και της φιλοξενίας.

Διακοσμήστε με στοιχεία που θυμίζουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης όπου βρίσκεται το σπίτι.

Η έθνικ διακόσμηση, όταν γίνεται με μέτρο και υψηλή αισθητική, χαρίζει έξτρα πόντους στην αναζήτηση των επισκεπτών. Οι ταξιδιώτες αναζητούν υποσυνείδητα να δουν όμορφες εικόνες σπιτιών οι οποίες να συνάδουν με το γενικότερο περιβάλλον της πόλης που πρόκειται να επισκεφθούν.

Η πρώτη εντύπωση είναι και η πιο σημαντική!

Υποδεχτείτε τους φιλοξενούμενούς σας, στολίζοντας ένα μικρό καλάθι με παραδοσιακά προϊόντα ή αφήστε τους ένα μπουκάλι κρασί. Εκπλήξτε τους ευχάριστα με μια γλυκιά επιστολή καλωσορίσματος. Αφήστε ένα βιβλίο με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, όπως: νοσοκομεία, φαρμακεία, κλήσεις επειγόντων περιστατικών, αστικές συγκοινωνίες, χάρτες, ψαγμένα εστιατόρια, χώρους διασκέδασης, τοπικές εκδηλώσεις.

Φτιάξτε λειτουργικούς χώρους, ώστε να διευκολύνεται η παραμονή των επισκεπτών σας στο σπίτι.

Προσέξτε οι διάδρομοι να είναι ευρύχωροι, ώστε να μετακινούνται με τις βαλίτσες τους χωρίς να αφήνουν σημάδια στους τοίχους. Προβλέψτε σημεία όπου θα μπορούν να ανοίγουν εύκολα τις αποσκευές τους. Παρέχετε επαρκείς πρίζες για τους φορτιστές και γρήγορο WiFi.

Φροντίστε το σπίτι σας να μυρίζει όμορφα χρησιμοποιώντας αρωματικά χώρου ή ποτ πουρί.

Το σπίτι θα πρέπει να δίνει έντονα την αίσθηση καθαριότητας παντού.Γι’ αυτό, βεβαιωθείτε ότι θα έχετε περιποιημένο μπάνιο, αλλάζοντας οτιδήποτε δίνει την εντύπωση παλαιού ή βρώμικου.

Συνδυάστε έξυπνα τα έπιπλα εξωτερικού χώρου με vintage στοιχεία και δώστε ένα αναπάντεχο και ευχάριστο αποτέλεσμα καλοκαιριού.

Κρεμάστε καθρέπτες σε στρατηγικά σημεία για να προσθέσετε φως και να φαίνεται ο χώρος πιο μεγάλος.

Επιλέξτε ευρύχωρα κρεβάτια με άνετα στρώματα και μαξιλάρια.

Χρησιμοποιήστε καναπέδες που μετατρέπονται σε κρεβάτια για να μπορείτε να φιλοξενείτε περισσότερα άτομα.

Για περισσότερες συμβουλές για τη διαμόρφωση χώρου για την Airbnb, μπείτε στη σελίδα hintsdeco.com.

ΠΗΓΗ: hintsdeco.com

Comments