Μια διαφορετική εκδρομή στο Λούσιο ποταμό - iTravelling

Εάν θέλεις να γεμίσεις τα σαββατοκύριακα σου με χρώματα και εμπειρίες, μια επίσκεψη στην Ορεινή Αρκαδία και το Λούσιο ποταμό αρκεί…

Πέτρινα αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες, πυκνά δάση και στο βάθος το άκουσμα του Λούσιου ποταμού: αυτά είναι τα στοιχεία, που συνθέτουν την εικόνα της Ορεινής Αρκαδίας. Τα σημαντικότερα χωριά της, η Στεμνίτσα και η Δημητσάνα, στέκονται αγέρωχα πάνω από τον ποταμό σε υψόμετρο 1.080 μέτρων. Η ορεινή Αρκαδία αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις φθινοπωρινές εξορμήσεις σου, είτε αυτές είναι πολυήμερες, είτε μονοήμερες.

Αν παρόλα αυτά θες να ξεφύγεις από τα καθιερωμένα και να ξυπνήσεις σώμα και πνεύμα, άσε τις βαλίτσες σου στο ξενοδοχείο και ακολούθησε μας. Μας έδειξαν το δρόμο για τον υδάτινο παράδεισο και το iTravelling φόρεσε τα πιο άνετα παπούτσια και ξεκίνησε για το φαράγγι του Λούσιου.

Πεζοπορία στον ποταμό Λούσιο

Τι να πρωτοπείς για το θέαμα, που αντικρίζεις! Κρυστάλλινα νερά, γαλαζοπράσινα χρώματα, δέντρα που βουτούν κυριολεκτικά στο νερό και ιστορία. Τα αρχαία απομεινάρια της Γορτύνας συναντούν τις βυζαντινές εκκλησίες και το ποτάμι του Λούσιου σε προκαλεί ακόμα για βουτιές στα παγωμένα νερά του. Τα μονοπάτια για να απολαύσεις αυτό το θέαμα δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, αλλά αξίζουν τον κόπο και την προσοχή σου. Εξάλλου γι αυτό ήρθαμε. Λίγο σκαρφάλωμα, αλλά το θέαμα σε ανταμείβει. Η φυσική σου κατάσταση θα βελτιωθεί άμεσα και θα αναζητάς συνεχώς και άλλο μονοπάτι. Το μέρος σίγουρα δε θα σε απογοητεύσει….

Συνεχίζοντας τον περίπατο στα μονοπάτια του Λούσιου βρίσκεσαι αντιμέτωπος με την θρησκεία. Πολλές οι εκκλησίες και ακόμα περισσότερα τα μοναστήρια στο διάβα σου (Αγ. Ανδρέας, Παλαιά Μονή Φιλοσόφου, Ιερά Μονή Καλαμίου).

Με ανηφορική πλέον κλίση φεύγουμε από τον ποταμό και πάμε να κατακτήσουμε την κορυφή ή έστω μέχρι εκεί που θα αντέξουμε. Το μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου είναι ο στόχος μας. Σε μια κατάφυτη περιοχή, εκεί όπου θα συναντήσεις ροζ, μοβ και κόκκινα δέντρα ανάμεσα στα κλασσικά πράσινα, εκεί θα μπορέσεις να δεις την πραγματική δύναμη της φύσης. Ο ορίζοντας ζωγραφίζεται μπροστά σου και εσύ μπορείς να νιώθεις τυχερός, που αντικρίζεις αυτό το θέαμα.

Αφού αντέξαμε, μετά από ένα απότομο, ανηφορικό μονοπάτι, βλέπουμε πλέον από κοντά το δρόμο, που οδηγεί στη Μονή του Τίμιου Προδρόμου, ένα ανδρικό μοναστήρι του 12ου αιώνα, που είναι χτισμένο κυριολεκτικά ένα βήμα από το γκρεμό. Ανάμεσα στα κούφια βράχια στέκεται ακόμα εκεί κάνοντας τον καθένα να ανατριχιάζει στη θέα του.

Όσο ψηλά κι αν ανέβεις, ο Λούσιος κάνει αισθητή την παρουσία του ως soundtrack του ταξιδιού σου. Τώρα ήρθε η ώρα για επιστροφή, πιο ξεκούραστα και κατηφορικά!

Comments