Λιβαδάκι: Μια εξωτική παραλία στη Φολέγανδρο - iTravelling

Εάν θέλεις να ζήσεις για λίγο σα ναυαγός, τότε η παραλία Λιβαδάκι αποτελεί ιδανική επιλογή!

Η Φολέγανδρος είναι το απόλυτο νησί – έκπληξη. Όσα κι αν έχεις ακούσει και δει, πάντα σε ενθουσιάζει περισσότερο από κοντά. Το ίδιο και οι παραλίες της. Οι περισσότερες παραλίες στη Φολέγανδρο είναι προσβάσιμες με θαλάσσια ταξί, παρόλα αυτά για τους τολμηρούς υπάρχουν τα ιδιαίτερα μονοπάτια, που σε πηγαίνουν παντού. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο τρόπο, βαλέ στη λίστα σου την παραλία Λιβαδάκι και ξεκίνα για ένα ταξίδι στο παράδεισο της Φολεγάνδρου.

Η παραλία Λιβαδάκι αποτελεί ένα εξωτικό μέρος στη Φολέγανδρο, μακριά από τα άγρυπνα βλέμματα των πολλών τουριστών. Θα την προσεγγίσεις τόσο με θαλάσσιο ταξί από τον Καραβοστάση και την Αγκάλη, όσο και με μονοπάτια(1 ώρας), που θα βρεις από τη Χώρα και την Άνω Μεριά. Στην ουσία πρόκειται για μια παραλία με γαλαζοπράσινα νερά, χρυσή άμμο και ασπρο-κίτρινα βράχια. Με την πρώτη ματιά σε πολλούς θυμίζει μια παραλλαγή της παραλίας Σαρακήνικο στη Μήλο, όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτό.

Μια εξωτική παραλία στη Φολέγανδρο

Κατά την άφιξη σου στο Λιβαδάκι, θα βρεις μια μικρή σε μήκος παραλία με χρυσή άμμο, που πίσω της κρύβεται ένας κατάφυτος λόφος (σπάνια εικόνα για τη Φολέγανδρο). Η παραλία οριοθετείται από άσπρα-κίτρινα βράχια, τα οποία θυμίζουν πλάκες, αφού η αλμύρα και τα φυσικά φαινόμενα (βροχή, σεισμοί) τα έχουν διαμορφώσει σε επίπεδα. Αξίζει τον κόπο να περπατήσεις πάνω στις πλάκες και να κάνεις περιφερειακά τον κύκλο της παραλίας για να απολαύσεις τη θέα από ψηλά αλλά και τις βουτιές σου. Κατά την περιήγησή σου, μην σου κάνει εντύπωση, εάν δεις «ελαφριές» ενδυμασίες. Η παραλία αυτή είναι μία από εκείνες, που επιτρέπεται ο γυμνισμός στη Φολέγανδρο.

Ο βυθός, όπως θα δεις, είναι μαγευτικός με πλούσια θαλάσσια ζωή και έντονα χρώματα. Από την άλλη πλευρά της παραλίας θα δεις πιο απόκρημνα βράχια, τα οποία αναβλύζουν θειάφι, υπενθυμίζοντας μας για ακόμα μια φορά την ηφαιστειογενή προέλευση των Κυκλάδων.

Τι πρέπει να ξέρεις πριν φύγεις για το Λιβαδάκι:

Η παραλία αυτή, όπως σχεδόν όλες στη Φολέγανδρο, δεν είναι οργανωμένη. Αλλά επειδή εδώ μιλάμε για παράδεισο, για παραλία «χαμένη από το χάρτη», μην περιμένεις και τίποτα άλλο τριγύρω. Προμηθεύσου από πριν άφθονο νερό και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για να έχεις μαζί σου. Η φωτογραφική μηχανή και η μάσκα θαλάσσης είναι επιβεβλημένες! Για όσους, επιθυμούν λίγη σκιά, καλό θα είναι να έχουν μαζί τους ομπρέλα για να την στήσουν στην μικρή παραλία με άμμο ή να βρουν μια σκιά κάτω από τα αλμυρίκια. Για όσους περιηγηθούν στους γύρω βράχους, προσοχή, γιατί η αλμύρα θα σε κάνει να γλιστράς επικίνδυνα!

iTravelling info:

Πολύ κοντά στο Λιβαδάκι θα βρεις έναν από τους μεγαλύτερους φάρους των Κυκλάδων και τον πιο όμορφο της Φολεγάνδρου. Ο λόγος για το φάρο της Ασπροπούντας, που θα τον δεις με το καραβάκι από μακριά ή ακολουθώντας το δύσκολο μονοπάτι.

Comments