Διακοπές στη Φολέγανδρος χωρίς αυτοκίνητο - iTravelling

Εάν ψάχνεις για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, η Φολέγανδρος θα γίνει ο αγαπημένος σου προορισμός!

Η Φολέγανδρος αποτελεί ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων. Συγκαταλέγεται στις πιο γραφικές περιοχές της Ευρώπης, η Χώρα της ξεχωρίζει παγκοσμίως για την ομορφιά της, ενώ ιδιαίτερα αξιοθέατα και γαλαζοπράσινες παραλίες ολοκληρώνουν την εικόνα της. Εάν ψάχνεις πραγματικά για ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς αυτοκίνητο, η Φολέγανδρος αποτελεί την καλύτερη λύση. Το iTravelling επιχείρησε να πάει στη Φολέγανδρο χωρίς αυτοκίνητο και σου εξηγεί γιατί πρέπει να το κάνεις και εσύ!

Πρώτη στάση: Λιμάνι Καραβοστάσης

Φύγαμε με το πρώτο καράβι από Πειραιά και κατευθυνθήκαμε προς το λιμάνι της Φολεγάνδρου. Η διαδρομή είναι αρκετά ξεκούραστη, ειδικά όταν δεν έχεις να βιαστείς να πάρεις το αυτοκίνητο από το παρκινγκ του πλοίου. Αποβιβαζόμαστε στη Φολέγανδρο και ήδη μας κερδίζει το γραφικό της λιμάνι. Ο Καραβοστάσης αποτελεί από τα λίγα ελληνικά λιμάνια, που διατηρούν ομορφιά και γραφικότητα. Το πρώτο πράγμα, που θα κάνουμε είναι να πάμε στη στάση ΚΤΕΛ –δεν θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο, που κάνει τακτικά δρομολόγια- αλλά θα σημειώσουμε τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, θα σου φανεί χρήσιμος αυτός ο πίνακας (μια φωτογραφία με το κινητό αρκεί).

Στο δρόμο για τη Χώρα

Εάν θέλεις πραγματικά να ζήσεις την εμπειρία των διακοπών στη Φολέγανδρο, επιβάλλεται να μείνεις στη Χώρα. Αποτελεί ιδανική επιλογή, τόσο για τη θέα που προσφέρει, όσο και για τις παροχές. Εξάλλου διακοπές χωρίς αυτοκίνητο ήθελες, εδώ δε θα χρειαστείς να κάνεις κανένα περιττό δρομολόγιο.  Η Χώρα της Φολεγάνδρου είναι πλακόστρωτη, αφήνοντας έξω από την πόλη όλα τα οχήματα στο παρκινγκ του δήμου ή σε μερικά ξενοδοχεία, που βρίσκονται περιφερειακά της Χώρας. Με 4 μεγάλες πλατείες, πλακόστρωτα καλντερίμια και μια καστροπολιτεία, η Φολέγανδρος θα σε κάνει να περπατήσεις κάθε εκατοστό της και να την ανακαλύψεις χωρίς αυτοκίνητο.

Βρες τα πιο οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια! Κάνε κλικ εδώ!

Στη Φολέγανδρο για διακοπές χωρίς αυτοκίνητο

Θα μου πεις τώρα «φτάσαμε στο Λιμάνι, ωραία και η Χώρα, στις παραλίες πως πάμε;». Στο σημείο αυτό να σε ενημερώσω πως η Φολέγανδρος διαθέτει πολλές και ενδιαφέρουσες παραλίες, που όμως δε χρειάζεσαι αυτοκίνητο για να τις προσεγγίσεις. Τέλειο; Στις μόνες παραλίες, που μπορείς να πας με το ΚΤΕΛ είναι η Αγκάλη, η πιο κοσμική παραλία του νησιού, που θα βρεις χρυσή άμμο και κάποια εστιατόρια και καφέ δίπλα της και οι παραλίες στο Καραβοστάσι και την Βάρδια, που βρίσκονται περιφερειακά του λιμανιού. (πες ναι στη Βάρδια).

Τις υπόλοιπες παραλίες θα τις προσεγγίσεις με καραβάκια, που ξεκινούν από τον Καραβοστάσι, κάποια και από την Αγκάλη. Φυσικά θα πας στο Κάτεργο, αλλά αξίζει να κάνεις και το γύρο του νησιού.

Η τελευταία διαδρομή, που θα κάνεις με το ΚΤΕΛ της Φολεγάνδρου, είναι μέχρι την Άνω Μεριά για να δοκιμάσεις τα διάσημα ματσάτα και να δεις όλη τη Φολέγανδρο στο πιάτο.
iTravelling info: Οι διαδρομές με ΚΤΕΛ στο νησί είναι σύντομες περίπου 10-20 λεπτά και τα δρομολόγια αρκετά τακτικά.

Οι διακοπές στη Φολέγανδρο χωρίς αυτοκίνητο θα σου χαρίσουν ανεμελιά και φανταστικές στιγμές. Δε θα δυσκολευτείς καθόλου με τις μετακινήσεις σου, αφού τα έχεις όλα δίπλα σου. Μπορεί να δεις κάποιους να νοικιάζουν αυτοκίνητα και μηχανάκια ή να έρχονται στο νησί με γιγάντια τζιπ, θα τους λυπηθείς στα πρώτα 2 χλμ, όταν θα δεις το δρόμο να στενεύει και το πάρκινγκ να γίνεται απορία για τους ντόπιους.

Comments