Η ομορφιά της Ελλάδας σε 9 θαλάσσιες σπηλιές - iTravelling

Ανέγγιχτη ομορφιά, φυσικά τοπία και μυστικισμός. Αυτές είναι οι 9 θαλάσσιες σπηλιές, που πρέπει να επισκεφτείς στην Ελλάδα. 

Η Ελλάδα διαθέτει εκατοντάδες ταξιδιωτικούς προορισμούς, που καλύπτουν τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού ταξιδιώτη. Εάν ψάχνεις κάτι διαφορετικό έως μυστικιστικό για τις διακοπές σου αυτό το καλοκαίρι, τότε δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μακριά. Μείνε εντός συνόρων και εξερευνήστε τις θαλάσσιες σπηλιές, που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της χώρας. Οι θαλάσσιες σπηλιές της Ελλάδας σου επιφυλάσσουν εκπλήξεις και είναι έτοιμες να σε υποδεχτούν και σε μαγέψουν με την ανέγγιχτη, μυστικιστική ομορφιά τους και την ιστορία που κρύβουν. Οι βουτιές και οι φωτογραφίες είναι επιβεβλημένες

Ας δούμε τις 9 πιο όμορφες θαλάσσιες σπηλιές της Ελλάδας:

Καστελόριζο

Η ομορφιά της Ελλάδας σε 9 θαλάσσιες σπηλιές – iTravelling

Η Τρύπα του Παραστά έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα απόκοσμο παλάτι, εξαιτίας του θόλου του, που αγγίζει τα 35 μέτρα ύψος και τους λευκούς σταλακτίτες, που δημιουργούν την κατάλληλη μυστηριακή ατμόσφαιρα  στους επισκέπτες της θαλάσσιας σπηλιάς.

Μεγανήσι

To Σπήλαιο Παπανικολής είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ωραίες θαλάσσιες σπηλιές του κόσμου. Πήρε το όνομά του από το ιστορικό υποβρύχιο, που σύμφωνα με μαρτυρίες, χρησιμοποιούσε την τεράστια θαλασσοσπηλιά ως ορμητήριο.

Ζάκυνθος

Οι Γαλάζιες Σπηλιές του Κεριού είναι ένα από τα πιο ξακουστά μέρη του νησιού. Οι τουρίστες, που το επισκέπτονται, μόνο εντυπωσιασμένοι μένουν.

Μήλος

Η θαλάσσια σπηλιά του Παπάφραγκα θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα φυσικά μνημεία του νησιού των Κυκλάδων.

Κύθηρα

Ένας ξερόβραχος, άντρο αποδημητικών γερακιών δίπλα στα Κύθηρα, απέναντι από το λιμάνι του Καψαλίου, κρύβει το πιο όμορφο μυστικό της περιοχής.

Παξοί

Θαλάσσια σπηλιά με κατακόρυφους γκρεμούς είναι κι αυτή του Γαλάζιου Σπηλαίου. Για χιλιάδες τουρίστες αποτελεί εξαιρετικός πόλος έλξης.

Πάνω Κουφονήσι

Η μικροσκοπική παραλία Γάλα, περικυκλωμένη από βράχια και με μεγάλο ατού της την ανοιχτή σπηλιά, που επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός στενού διαύλου, είναι από τις ωραιότερες των Κυκλάδων.

Κίμωλος

Το νησί έχει πανέμορφους γεωλογικούς σχηματισμούς, όπως αυτό της Γερακιάς.

Κεφαλλονιά

Το  λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης βρίσκεται σε απόσταση 2 χλμ. βορειοδυτικά της Σάμης στην Κεφαλλονιά. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου είναι κατακόρυφη διαστάσεων 4μ. x 50 μ. και δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής. Τεχνητή είσοδος με σκαλοπάτια και μακρύς υπόγειος διάδρομος επιτρέπει την επίσκεψη στο σπήλαιο. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10 μ. έως 30 μ. Σταλακτίτες με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Comments