10 λόγοι για να πας διακοπές στους Παξούς - iTravelling

Τα παγκόσμια Μ.Μ.Ε υποκλίνονται στην ιονική ομορφιά του νησιού. Μάθε γιατί και αυτό το καλοκαίρι οργάνωσε τις διακοπές στους Παξούς!

Σκέφτεσαι μήπως να οργανώσεις τις διακοπές σου στους Παξούς; Τότε σκέφτεσαι πολύ σωστά! Για ακόμα μία χρονιά οι Παξοί κερδίζουν τις εντυπώσεις Ελλήνων και ξένων τουριστών. Οι Παξοί -για όσους δε γνωρίζουν- είναι ένα μικρό νησάκι πολύ κοντά στην Κέρκυρα. Πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών, που τα τελευταία τρία χρόνια από εναλλακτική επιλογή έχει μετατραπεί σε must προορισμό.

Πυκνή βλάστηση, κρυστάλλινα νερά και δαντελωτές ακτές είναι μερικά από τα φυσικά στοιχεία, που τους χαρακτηρίζουν. Ο μύθος αναφέρει πως όταν ο Ποσειδώνας, χτύπησε με την τρίαινά του το νησί των Φαιάκων, αποκόπηκε ένα κομμάτι της και δημιουργήθηκαν οι Παξοί. Φέτος παγκόσμια ταξιδιωτικά έντυπα και  δεκάδες αφιερώματα έχουν βασικό τους αντικείμενο τους Παξούς προτείνοντας σε τουρίστες από όλο τον κόσμο να τρέξουν για μία βουτιά τουλάχιστον στα γαλαζοπράσινα νερά τους. Μάθε κι εσύ γιατί πρέπει να οργανώσεις τις διακοπές στους Παξούς ΤΩΡΑ κιόλας!

Για ήρεμες όμως κοσμοπολίτικες διακοπές στα Επτάνησα.

Για περιπάτους στη γραφική χώρα, τον Γάιο.

Για ένα απολαυστικό ποτό στην κυριολεξία δίπλα στον κύμα με φόντο το πράσινο.

Για μία τουλάχιστον βουτιά στη Λάκκα.

Για ημερήσια (και όχι μόνο) εκδρομή στους Αντιπαξούς (2 σε 1).

Για κατάδυση στον Γιαννά.

Επίσκεψη στα δυο κατάφυτα νησάκια της Παναγίας και του Αγ. Νικολάου, στο οποίο ξεπροβάλλει το Ενετικό Κάστρο σε σχέδια μάλιστα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Για να απολαύσεις το άκρως θαλασσινό πιάτο, ριζότο με μελάνι σουπιάς.

Για να ζήσεις για μία ημέρα σαν ψαράς στο χωριό Λογγος.

Για το καλύτερο Επτανήσιο ηλιοβασίλεμα στον Ερημίτη.

Και αν δεν σε έπεισα ακόμα, bonus info:

Γιατί σαν την παραλία Βουτούμι δεν υπάρχει άλλη! Γαλαζοπράσινα νερά, διάφανος βυθός και βάρκες σχεδόν να αιωρούνται….

Comments