Ένα βραβευμένο zen σπίτι για τη μαμά στα νησιά Orca! - iTravelling

Ο αρχιτέκτονας Gary Gladwish έκανε τη ευχή της μητέρας του πραγματικότητα για ένα zen σπίτι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον στις Η.Π.Α.

Πριν 43 χρόνια, η μητέρα του αρχιτέκτονα Gary Gladwish επισκέφτηκε την περιοχή των νησιών Orca και εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή στη ζωή της να αποκτήσει ένα σπίτι εκεί. Ο Gary Gladwish, με εφόδια τόσο την επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και την αγάπη του για τη μητέρα του, της πραγματοποίησε αυτό το όνειρο μερικά χρόνια αργότερα, δημιουργώντας ένα zen σπίτι στις Η.Π.Α.

Ειδικότερα, το 2013 το σπίτι όχι απλά έγινε πραγματικότητα για την κυρία Maire Gladwish αλλά βραβεύτηκε από το αμερικάνικο Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων ως το ομορφότερο και πιο zen σπίτι. Το zen σπίτι του αρχιτέκτονα Gary Gladwish είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το φυσικό του περιβάλλον και προσφέρει όλες τις ανέσεις στους κατοίκους του μαζί με μια μαγευτική θέα στο «προσωπικό» του δάσος.

Το σπίτι βρίσκεται σε υψόμετρο 2.600 τετραγωνικών ποδιών. Φτιαγμένο από φυσικά υλικά και υποδειγματική αρχιτεκτονική, το κτίσμα δεν επεμβαίνει στο περιβάλλον, αλλά αντίθετα γίνεται μέρος του.

Ο κήπος του σπιτιού χωρίζεται σε δύο ζώνες χαρίζοντας τη μαγευτική θέα τόσο προς το δάσος όσο και προς τα καναδικά νησιά του κόλπου από κάθε μεριά του σπιτιού. Μικρές οάσεις με τρεχούμενα νερά αλλά και πλούσιο πράσινο βρίσκονται και στο εσωτερικό του σπιτιού. Αίθρια θα συναντήσετε τόσο δίπλα στο σαλόνι, όσο και ενδιάμεσα στους διαδρόμους, που ενώνουν τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού.

Το zen σπίτι αποτελείται από τρία υπνοδωμάτια, ένα εντυπωσιακό μπάνιο και ένα δωμάτιο γκαρνταρόμπα. Ο ενιαίος χώρος της κουζίνας, σαλονιού και τραπεζαρίας μαγνητίζει τα βλέμματα τόσο για την άψογη διακόσμηση και εξοπλισμό του όσο και για τη μαγευτική θέα, που προσφέρει προς το δάσος.

Το σπίτι διαθέτει ακόμα βιβλιοθήκη και δωμάτιο ανάγνωσης, υπόγειο χώρο στάθμευσης, αποθήκη, στούντιο ζωγραφικής και ειδικούς διαμορφωμένους χώρους για περιπτώσεις ανάγκης. Τα αίθρια και οι λίμνες εντός και εκτός του σπιτιού δε λείπουν, χαρίζοντας μια πιο ρομαντική νότα στην καθημερινότητα των ενοίκων της.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτογραφίες: Will Austin

Comments