Το καταφύγιο της χλιδής στη Νορβηγία

Από αυτό το ορειβατικό καταφύγιο κανένας δε θα θέλει να φύγει… Ξύλινη επένδυση, γυάλινοι τοίχοι και θέα στο λευκό δάσος.

 

 

Με τον καιρό σύμμαχο στις χειμερινές δραστηριότητές μας, αρχίζουμε να αναζητούμε χειμερινούς προορισμούς, που κρύβουν πραγματικά αρχιτεκτονικά διαμάντια. Το παρακάτω αρχιτεκτόνημα είναι ένα ορειβατικό καταφύγιο, που έχει κλέψει τη προσοχή μας και βρίσκεται στη μακρινή Νορβηγία.

 

 

Το εν λόγω ορειβατικό καταφύγιο βρίσκεται στο χωριό Geilo της Νορβηγίας, το οποίο αποτελεί δημοφιλή προορισμό για σκι στην κοιλάδα του Hallingdal. Το ορειβατικό καταφύγιο ανήκει σε μία οικογένεια 5 μελών, η οποία το έφτιαξε με πολύ μεράκι. Το υπέροχο σπίτι τους διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια, ξεχωριστό καθιστικό και τραπεζαρία, σαλόνι για τους πιο νεαρούς της παρέας αλλά και ένα πατάρι για τα μικρότερα παιδιά.

 

 

Το καταφύγιο έχει την υπογραφή του διάσημου αρχιτεκτονικού γραφείου Reiulf Ramstad Arkitekter, το οποίο δημιούργησε ένα απλό γεωμετρικά οικοδόμημα με επένδυση ξύλου στους εξωτερικούς τοίχους και την οροφή, η οποία θα αποκτήσει ένα γκρι χρώμα με το πέρασμα του χρόνου. Η θέα στο λευκό τοπίο φυσικά δεν κόβεται από τίποτα, καθώς το κτίριο είναι το περιτριγυρισμένο από μεγάλες βιτρίνες, ενώ μικρά ανοίγματα είναι στρατηγικά τοποθετημένα κατά μήκος της πρόσοψης για καλύτερη θέα.

 

 

Δημιουργώντας ένα μικρό λαβύρινθο από συρόμενες πόρτες και διαδρόμους βρίσκουμε τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο με τη σάουνα. Η κύρια κρεβατοκάμαρα έχει οροφή σε σχήμα αετώματος με προοπτική τον νυχτερινό ουρανό. Το ορειβατικό καταφύγιο αποτελεί συνέχεια της νορβηγικής αρχιτεκτονικής παράδοσης και είναι απόλυτα συνυφασμένο με το φυσικό τοπίο, που το περιβάλλει.

Κάνε μια μίνι ξενάγηση στο ορεινό καταφύγιο παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.