Cinnamon Buns: Ρολάκια κανέλας φουλ του γλάσου

Η Mrs. Cinnamon Bunny μπαίνει στη κουζίνα και φτιάχνει τα πιο λαχταριστά cinnamon buns.

Cinnamon Buns: Ρολάκια κανέλας φουλ του γλάσου - itravelling.gr

Έχεις μια λιγούρα για γλυκό; Θέλεις να ξετρελάνεις την παρέα, όμως δεν θέλεις πάλι κάτι σοκολατένιο; Τα cinnamon buns δεν είναι απλά μόδα, αλλά λατρεία. Πες το ναι σε ένα και δύο ή πολύ περισσότερα ρολάκια κανέλας και ενθουσίασε τους καλεσμένους σου.

Τα cinnamon buns ταιριάζουν ιδανικά με καφέ, τσάι ή ακόμα και γάλα. Μπορείς να τα απολαύσεις για ένα γρήγορο πρωινό, για brunch ή ακόμα και για νυχτερινές λιγούρες.

Cinnamon Bunny Story

Τα cinnamon buns προέρχονται από τη Σουηδία, αν και υπάρχει μια διεκδίκηση για τη συνταγή και από τη Β. Αμερική. Οι Σουηδοί γιορτάζουν την ημέρα kanelbullens dag στις 4 Οκτωβρίου τρώγοντας πολλά, πολλά, πολλά ρολάκια κανέλας!

Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις τα cinnamon buns:

Cinnamon Buns: Ρολάκια κανέλας φουλ του γλάσου - itravelling.gr

Τι θα χρειαστείς:

2 φλιτζάνια γάλα πλήρες

½ φλιτζάνι σπορέλαιο

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 φακελάκι ξερή μαγιά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις & ½ ακόμα ξεχωριστά

¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού baking powder

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος λιωμένο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Για το royal icing:

½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες

1 βανίλια

Cinnamon Buns: Ρολάκια κανέλας φουλ του γλάσου - itravelling.gr

Πως θα φτιάξεις τα cinnamon buns:

Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κατσαρόλα και ανέμειξε το γάλα, το λάδι και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να ζεσταθούν. (Προσοχή, μη βράσουν!) Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να γίνει χλιαρό το μείγμα μας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

Κάνουμε μουσικό διάλειμμα και συνεχίζουμε…

Στη συνέχεια χτυπάμε το ζυμάρι να ξεφουσκώσει και προσθέτουμε το άλλο ½ φλιτζάνι αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε.

Εδώ είναι η ευκαιρία σου! Ή αποφασίζεις να τα φτιάξεις όλα αδιαφορώντας για τη δίαιτα ή βάζεις το ζυμάρι στο ψυγείο για δύο ημέρες μέχρι να αποφασίσεις να τα φτιάξεις σίγουρα!

Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι, αρχίζουμε να φτιάχνουμε τα ρολά μας. Αλευρώνουμε την επιφάνεια, που θα δουλέψουμε και παίρνουμε τη μισή ζύμη. Ανοίγουμε με πλάστη ένα ορθογώνιο (50 x 30 εκ.), αλείφουμε με το μισό λιωμένο βούτυρο, κανέλα και ζάχαρη κρυσταλλική. Αρχίζουμε να τυλίγουμε το ρολό και μόλις κλείσει κόβουμε με μαχαίρι ρολά περίπου 3 εκ.

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το υπόλοιπο ζυμάρι.

Παίρνουμε μια ανάσα και μαζί μας και τα ρολά για περίπου μισή ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς, ψήνουμε τα cinnamon buns για 15 – 18 λεπτά μέχρι να γίνουν χρυσά στην επιφάνειά τους.

Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας το γάλα με τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε βανίλια για περισσότερο άρωμα. Μόλις κρυώσουν λίγο, ρίχνουμε το γλάσο κυκλικά πάνω τους.

Καλή μας απόλαυση!

Mrs. Cinnamon Bunny tips:

Cinnamon Buns: Ρολάκια κανέλας φουλ του γλάσου - itravelling.gr

Άφησε τα ρολάκια κανέλας για λίγο να πιάσουν θερμοκρασία δωματίου. Αυτή είναι η ιδανική θερμοκρασία για να τα απολαύσεις. Εναλλακτικά, εάν καταφέρεις να μην τα φας όλα, βόλεψέ τα σε σκιερό μέρος μέσα σε ένα τάπερ για να μην τραβήξουν υγρασία.

Μη ξεχνάς! Ο μάγειρας τρώει πάντα ένα παραπάνω… 

Comments

*Η αναδημοσίευση των άρθρων επιτρέπεται μόνο εφόσον αναφέρουν πηγή με ενεργό σύνδεσμο στη σελίδα μας.