
Εάν σου πέφτει μακριά η Μπριζ, η Mrs. Cinanmon Bunny σου δείχνει πως να φτιάξεις λαχταριστή βάφλα και να ταξιδέψεις με μια μπουκιά εκεί.
Η Μπριζ αποτελεί μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Ευρώπης. Γραφικά κανάλια, πέτρινα σοκάκια, επιβλητικά κτίρια και φυσικά πεντανόστιμα γλυκά! Εκεί θα βρεις και μία από τις καλύτερες βάφλες στον κόσμο. Θα παραγγείλεις διάφορες εκδοχές της, όπως με φρέσκα φρούτα και ζάχαρη, πραλίνα ή ακόμα και με τυριά για μια πιο αλμυρή εκδοχή.
Στο iTravelling.gr αγαπούμε την σοκολάτα, γι’ αυτό μπήκα στην κουζίνα και έφτιαξα την πιο λαχταριστή βάφλα με φρέσκα φρούτα και πραλίνα για να πάνε τα φαρμάκια κάτω.
Λίστα για ψώνια:
1 1/4 φλιτζάνι γάλα
125 γραμ. Βούτυρο αγελάδος
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 φακελάκι μαγιά ξερή
2 αυγά
1 βανίλια
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
ψιλοκομμένα φρούτα της επιλογής σου
Μάθε πως θα φτιάξεις τη βάφλα με φρέσκα φρούτα και πραλίνα αλά Μπριζ
Για να φτιάξεις αυτή τη λαχταριστή βάφλα αλά Μπριζ, θα χρειαστείς μια μικρή κατσαρόλα. Σε χαμηλή φωτιά βάλε το γάλα και το βούτυρο να λιώσει ανακατεύοντας μερικές φορές. Μόλις είναι έτοιμο, άφησε το να κρυώσει ελαφρά.
Στη συνέχεια σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Φτιάχνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο και το γάλα. Μόλις σχηματιστεί ένας όμορφος χυλός, ρίχνουμε τα αυγά (χτυπημένα), το αλάτι, την κανέλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα μας, το καλύπτουμε με μια μεμβράνη και στο αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Την επόμενη μέρα, ζεσταίνουμε τη βαφλιέρα. Ρίχνουμε το μείγμα μας και όταν ψηθεί τοποθετούμε τις βάφλες σε απορροφητικό χαρτί σκεπάζοντας με πετσέτα. Όταν είναι όλες έτοιμες, τότε βγάζουμε την πετσέτα και αφήνουμε να τραγανίσουν.
Για να σερβίρεις πασπάλισε τη βάφλα με πραλίνα και ρίξε από πάνω τα ψιλοκομμένα φρούτα. Μπορείς να συνοδεύσεις και με λίγη σαντιγί για ένα πιο ρομαντικό πρωινό.
Mrs. Cinnamon Bunny Tips:
Για να φτιάξεις τη βάφλα όπως στη Μπριζ, προτίμησε κόκκινα φρούτα, σαντιγί και πασπάλισε με ζάχαρη άχνη. Προτίμησε να φας τη βάφλα ζεστή! Εάν θέλεις, μπορείς να κάνεις πολλά μικρά πατώματα με τη βάφλα σου κρύβοντας ενδιάμεσα τα φρούτα.
Ακολούθησε τη Mrs. Cinnamon Bunny στο Facebook και το Instagram για να μαθαίνεις καθημερινά νέες συνταγές από όλο τον κόσμο με άρωμα κανέλας.