
Μιλήσαμε με τη σύζυγο του Άγιου Βασίλη και μάθαμε πως θα φτιάξουμε τα αγαπημένα του μπισκότα.
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι προετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά! Εάν θέλεις και εσύ να φέρεις πιο γρήγορα το χριστουγεννιάτικο κλίμα στο σπίτι σου, δε χρειάζεσαι πολλά… Φτιάξε το στολισμό που θέλεις, κάλεσε τα αγαπημένα σου πρόσωπα και φτιάξε τα αγαπημένα μπισκότα του Άγιου Βασίλη.
Μετά από ένα γευστικό ταξίδι στο Χωριό του Άγιου Βασίλη και δεκάδες δοκιμές στα τοπικά, χριστουγεννιάτικα γλυκά, το iTravelling.gr έμαθε τη συνταγή για τα αγαπημένα μπισκότα του Άγιου Βασίλη. Μα από που αλλού;! Από την γλυκιά σύζυγο του Άγιου Βασίλη!
Είτε θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου, είτε να κάνεις τη συνταγή μαζί με τους μικρούς της παρέας για να τα αφήσετε για τον Άγιο Βασίλη, κράτα σημειώσεις.
Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη είναι εύκολα και πολύ μυρωδάτα!
Υλικά: (για 40 μπισκότα)
Για τη ζύμη:
200 γρ. βούτυρο αγελάδος (μαλακωμένο)
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κρόκος αυγού μεσαίου μεγέθους
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 λεμόνι
325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κ.γ αλάτι
Για τη γέμιση:
200 γρ. μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα
Για το γλάσο:
120 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κ.γ γάλα φρέσκο πλήρες
Εκτέλεση:
Με μίξερ σε μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τον κρόκο, τη βανίλια και το ξύσμα από το λεμόνι.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μόλις είναι έτοιμη, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστά. Κόβουμε μια λωρίδα ζύμης πλάτους 10 εκατοστά και μήκους όσο το ταψί. Μετά δύο ακόμα λωρίδες πάχους 1,5 εκατοστά η καθεμία και μήκους όσο το ταψί, τις οποίες κολλάμε στη μεγάλη λωρίδα. Σχηματίζουμε ανάμεσα τους ένα αυλάκι και απλώνουμε τη μαρμελάδα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.
Βάζουμε τα δύο μακρόστενα μπισκότα στο φούρνο για 25 λεπτά.
Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και τα κόβουμε ανά 3 εκατοστά σε μικρότερα κομμάτια. Προσοχή, τα μπισκότα πρέπει να είναι χλιαρά, αλλιώς δε θα κοπούν σωστά.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού και το γάλα με την άχνη. Χρησιμοποιούμε είτε κορνέ, είτε με κουτάλι κάνουμε λεπτές γραμμές πάνω από τη μαρμελάδα στα μπισκότα.
Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
Τα μπισκότα του Άγιου Βασίλη είναι έτοιμα!