5 προορισμοί για πεζοπορία στην Ελλάδα - itravelling.gr

Βάζουμε τα αθλητικά μας και ξεκινάμε για πεζοπορία στην Ελλάδα.

Μπορεί ο χιονιάς να μη λέει να φύγει φέτος, όμως η άνοιξη είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Εάν έχεις διάθεση για εκδρομή αλλά θέλεις παράλληλα να ασκηθείς και να βελτιώσεις τη σωματική σου κατάσταση, τότε ακολούθησε μας! Βρήκαμε 5 προορισμούς για πεζοπορία στην Ελλάδα, που θα σε πείσουν για ταξίδι στη στιγμή!

5 προορισμοί για πεζοπορία στην Ελλάδα - itravelling.gr

Το iTravelling.gr ξεχώρισε 5 προορισμούς για πεζοπορία στην Ελλάδα. Εσύ ακόμα εδώ είσαι;

Για πεζοπορία στα Μετέωρα

5 προορισμοί για πεζοπορία στην Ελλάδα - itravelling.gr

Τα επιβλητικά Μετέωρα σε καλούν για μια wellness εκδρομή στο μυστηριακό τους τοπίο. Βορειοδυτικά της Θεσσαλίας, τα Μετέωρα προσελκύουν το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών ανά τον κόσμο με τους τεράστιους βράχους από ψαμμίτη και τα μοναστήρια τους. Λάτρεις της πεζοπορίας συρρέουν ως τα Μετέωρα για να απολαύσουν περίπατο μέσα στη φύση, να γνωρίζουν από κοντά την ιδιομορφία αυτών των περίεργων βράχων και να εξερευνήσουν τα παλιά μονοπάτια των μοναχών. Για τους πιο τολμηρούς δίνεται η δυνατότητα για ορειβασία στους διάσημους βράχους.

Για πεζοπορία στο Μαίναλο

5 προορισμοί για πεζοπορία στην Ελλάδα - itravelling.gr

Μπορεί αυτή την εποχή το βουνό Μαίναλο να είναι ντυμένο στα λευκά, όμως η πεζοπορία δεν έχει εποχή! Εάν αντέχεις το κρύο, αξίζει την προσπάθεια, εναλλακτικά προτίμησε τον μετά τον Απρίλιο. Με 75 χλμ. μήκος, το Μαίναλο περνά από τα γραφικά χωριά της Αρκαδίας και χωρίζεται σε 8 τμήματα για να επιλέξεις εσύ το σημείο εκκίνησής σου. Το μονοπάτι του Μαινάλου είναι το 9ο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι, που διαθέτει πιστοποιητικό ικανότητας ως ένα από τα Trails Master Quality (Leading Quality Trails – Best of Europe) και προτείνεται Ευρωπαίους πεζοπόρους ως ένα συνεκτικό, ενδιαφέρον και ασφαλές βουνό για περιπέτεια.

Για πεζοπορία στον Βουραϊκό

5 προορισμοί για πεζοπορία στην Ελλάδα - itravelling.gr

Μπορεί να απολαμβάνουμε τη βόλτα με τον οδοντωτό προς τα Καλάβρυτα, όμως αυτή τη φορά άφησε τον για λίγο και ξεκίνα τον περίπατο προς τον Βουραϊκό, όπου θα απολαύσεις το φυσικό τοπίο υπό τον ήχο του ποταμιού. Εκεί μπορείς να κάνεις πεζοπορία μόνος σου ή να επιλέξεις να πας πιο οργανωμένα μαζί με ομάδες trekking.

Για πεζοπορία στην Κρήτη

5 προορισμοί για πεζοπορία στην Ελλάδα - itravelling.gr

Στην Κρήτη θα βρει κανείς πολλά μονοπάτια και διαδρομές για να κάνει πεζοπορία, όμως τις εντυπώσεις αλλά και τις διακρίσεις παγκοσμίως τις κερδίζει το φαράγγι της Σαμαριάς. Ιδανική επιλογή για να το επισκεφτείς είναι στα μέσα της άνοιξης έως τα μέσα του καλοκαιριού, πριν ακόμα πιάσουν οι μεγάλες ζέστες. Εναλλακτικά, μέχρι τον Οκτώβριο το μονοπάτι αυτό είναι σχετικά βατό, όσον αφορά τα καιρικά φαινόμενα. Εξοπλίσου με τα απαραίτητα και προετοιμάσου για τη διαδρομή.

Για πεζοπορία στον Αχέροντα

5 προορισμοί για πεζοπορία στην Ελλάδα - itravelling.gr

Όσο περνά ο καιρός και η θερμοκρασία (ελπίζουμε) να ανεβαίνει, οργάνωσε εκδρομή για πεζοπορία στον Αχέροντα. Το μονοπάτι εκεί θα σε οδηγήσει σε εκείνο, που χρησιμοποιούσαν οι Σουλιώτες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και θα σου χαρίσει άπλετη θέα στη γύρω περιοχή. Εκεί θα κάνεις πεζοπορία μέσα στη φύση, ενώ για τους πιο τολμηρούς οι «παγωμένες» βουτιές στον Αχέροντα ή το rafting επιβάλλονται!

Comments