Πάμε για κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα - iTravelling

Παρέα με ένα γλυκό τρουφόσκυλο εξερευνούμε το δάσος, που κρύβει το εκλεκτό είδος μανιταριού, την τρούφα.

Αφήνουμε για λίγο τις παραλίες και τα ελληνικά νησιά και εξερευνούμε την ύπαιθρο. Εάν λατρεύεις τη φύση αλλά και τις γνήσιες γεύσεις, τότε ο δρόμος σε οδηγεί στα Μετέωρα. Εμείς δε χάσαμε χρόνο και πήγαμε για κυνήγι τρούφας στα Μετέωρα. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών οργανώνουν κυνήγι τρούφας για να δούμε που φυτρώνει ο μαύρος χρυσός της γαστρονομίας αλλά και να τον απολαύσουμε μέσα στο δάσος.

Η γευστική περιπέτεια ξεκινάει παρέα με τα τρουφόσκυλα, εκπαιδευμένα σκυλιά που μπορούν να εντοπίσουν από μακριά την τρούφα. Θα σου δοθεί η ευκαιρία να απολαύσεις αυτή την εμπειρία από κοντά, εάν κάνεις κράτηση για κυνήγι τρούφας εδώ. Όσο τα τρουφόσκυλα δουλεύουν για εσένα, οι συνοδοί σου σε ενημερώνουν για την εκλεκτή τρούφα, τα είδη που υπάρχουν αλλά και για τις χρήσεις του μαύρου χρυσού.

Λίγα λεπτά μετά το κυνήγι τρούφας…

Εάν νομίζεις πως η περιπέτεια σταματάει στην εύρεση τρούφας, είσαι γελασμένος! Έφτασες στην πηγή και δε θα πιεις νερό; Στην προκειμένη περίπτωση, δεν θα πιεις μόνο νερό, αλλά θα απολαύσεις την εκλεκτή τρούφα στην πιο γκουρμέ της εκδοχή. Οι συμμετέχοντες στο κυνήγι τρούφας μπορούν να απολαύσουν μια εξαιρετική τρουφομακαρονάδα, η οποία μαγειρεύεται εκείνη τη στιγμή από τον σεφ, που τους συνοδεύει. Το μαγείρεμα γίνεται μέσα στο δάσος, σε ένα πραγματικά ιδιαίτερο και εντυπωσιακό μαγειρικό σκεύος, που μπορεί να καλύψει ταυτόχρονα της ανάγκες πενήντα ατόμων. Μετά από αυτό σίγουρα δε θα πεινάσεις…

Επιστροφή στο Μουσείο Μανιταριών

Αφού απολάυσαμε τη φανταστική τρουφομακαρονάδα και ξεδιπλώσαμε τις ικανότητές μας στο κυνήγι τρούφας, παίρνουμε το δρόμος της επιστροφής για το Μουσείο Μανιταριών. Εκεί επισκεπτόμαστε το ζωολογικό κήπο και κάνουμε μια ξενάγηση στο μουσείο, ενώ η απόλαυση συνεχίζεται με τη γευστική δοκιμή 6 ειδών μανιταριών. Στο τέλος ακολουθεί το επιδόρπιο με γλυκό από μανιτάρι, το οποίο συνοδεύεται από ένα ποτήρι τοπικού κρασιού.

Εάν θέλεις να γίνεις αυθεντία στην τρούφα και τα μανιτάρια, το ταξίδι στα Μετέωρα είναι μονόδρομος. Το κυνήγι τρούφας ξεκινά από τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο κάθε χρόνου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα για το κυνήγι τρούφας:

10.00: Αναχώρηση από το Μουσείο

10.30: Έναρξη κυνηγιού

11.15: Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας στο δάσος

12.15: Τέλος κυνηγιού

12.45: Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση

13.15: Γευστική δοκιμή μανιταριών

13.30: Τέλος προγράμματος

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

Comments