5 πράγματα που δεν ήξερες για το φαγητό στο αεροπλάνο - iTravelling

Αποκαλύπτουμε πέντε μυστικά για το φαγητό στο αεροπλάνο, που σίγουρα δεν ξέρεις και πρέπει να μάθεις.

Είναι γεγονός πως οι ώρες στο αεροπλάνο δεν είναι και πιο άνετες! Εάν φοβάσαι τα αεροπλάνα, σίγουρα περνάς δύσκολα, ενώ οι υπόλοιποι ανυπομονούν να προσγειωθούν για περισσότερη άνεση. Όσο κι αν προσπαθούν εταιρείες και προσωπικό να κάνουν το ταξίδι μας ανώδυνο, όλο και κάτι θα συμβεί για να μας χαλάσει τη στιγμή! Μετά τα tips για να κλείσεις την καλύτερη θέση και το φαγητό, τώρα το iTravelling.gr σου αποκαλύπτει και άλλα μυστικά για το φαγητό στο αεροπλάνο για να είσαι την επόμενη φορά ενημερωμένος και προετοιμασμένος!

Το φαγητό στο αεροπλάνο αλλάζει γεύση

Κι όμως όταν βρίσκεται πάνω από 30.000 πόδια, η γεύση και η όσφρηση μας αλλάζει ριζικά λόγω της χαμηλής πίεσης αέρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται η αντίληψη της αλμυρότητα κατά 25% και της γλυκύτητας κατά 20%.

Το καλύτερο Bloody Mary είναι «στον αέρα»

Μπορεί τα υπόλοιπα να αλλάζουν γεύση, όμως η γεύση του Bloody Mary απογειώνεται. Αυτό αιτιολογείται από το γεγονός πως η γεύση umami δεν επηρεάζεται στον αέρα.

Το μενού του αεροπλάνου σχεδιάζεται ένα χρόνο πριν

Το προσωπικό των αεροπορικών εταιρειών ετοιμάζει το μενού και οργανώνει τις ποσότητες, που θα χρειαστούν, ένα χρόνο πριν ώστε να αποφευχθούν οι περιττές σπατάλες.

Ο πιλότος δεν τρώει το ίδιο φαγητό με εσένα

Για να μπορέσει να αποφευχθεί το παραμικρό ενδεχόμενο τροφικής δηλητηρίασης, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης τρώνε διαφορετικό φαγητό από τους επιβάτες, που ετοιμάζεται ειδικά για εκείνους.

Ο θόρυβος αλλάζει τη γεύση

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα υψηλά επίπεδα θορύβου κατά την πτήση αλλά και η φασαρία, που προκαλείται από τις ομιλίες των επιβατών επηρεάζει κατά πολύ τη γεύση μας. Ειδικότερα, μετά από μελέτες έχει παρατηρηθεί πως τα γλυκά χάνουν τη γεύση τους και τα αλμυρά φαγητά τα καταλαβαίνουμε ακόμα πιο αλμυρά από ότι είναι.

Comments