Βρήκαμε που θα φας την καλύτερη πίτσα στον κόσμο - iTravelling

Προετοιμάσου για ένα ταξίδι στη γεύση, δοκιμάζοντας την αυθεντική, ιταλική πίτσα, που θα σε ξετρελάνει.

Η πίτσα είναι το αγαπημένο φαγητό εκατομμυρίων ανθρώπων στον κόσμο. Το να βρεις όμως μια πραγματικά νόστιμη και αυθεντική πίτσα αποτελεί πλέον ολυμπιακό άθλημα. Εάν ψάχνεις και εσύ να γευτείς την παραδοσιακή ιταλική συνταγή, σου βρήκαμε τη λύση. Αυτή είναι η καλύτερη πίτσα στον κόσμο και δεν το λέμε μόνο εμείς…

Δεκάδες διακεκριμένοι σεφ από όλο τον κόσμο ψηφίζουν το συγκεκριμένο εστιατόριο ως την τέλεια επιλογή για να φας την καλύτερη πίτσα. Ο λόγος για το εστιατόριο Pepe in Grani στην πόλη Caiazzo κοντά στη Νάπολη. Σύμφωνα με το διάσημο γαστρονομικό οδηγό «Where to eat pizza», ο οποίος περιλαμβάνει περίπου 2.000 εστιατόρια και πιτσαρίες από όλο τον κόσμο, το Pepe in Grani έχει την καλύτερη πίτσα στον κόσμο, η οποία ψηφίστηκε από σεφ και επισκέπτες του εστιατορίου.

Χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο φτάνουν μέχρι εκεί για να απολαύσουν γνήσια ιταλική πίτσα. Ο ιδιοκτήτης και σεφ του Pepe in Grani, είναι τρίτης γενιάς pizzaiolo, διαδέχθηκε τον παππού του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των θαμώνων.

Τι κάνει όμως αυτή την πίτσα τόσο μαγική;

Σίγουρα οι πρώτες ύλες παίζουν σημαντικό ρόλο. Για τη σάλτσα χρησιμοποιεί παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας, το λάδι προέρχεται από αρχαίους ελαιώνες της περιοχής, ενώ για το ζυμάρι αναβίωσε μια αρχαία ποικιλία σιταριού, που είχε εξαφανιστεί εδώ και 50 χρόνια. Το μεράκι και το πάθος του για τη μαγειρική ολοκληρώνουν τη συνταγή για την καλύτερη πίτσα.

Μια επίσκεψη στο Pepe in Grani θα σε πείσει για τη γεύση αλλά και την ποικιλία του. Κάθε εποχή το μενού αλλάζει για να απολαμβάνει πίτσα με τα καλύτερα υλικά εποχής, όπως κάππαρη, ρεβίθια, αντζούγιες, πατάτες και βότανα του βουνού.  Τα ιταλικά τυριά είναι πάντIAα σε αφθονία.

Comments