Η πρώτη πλεούμενη πιτσαρία στις Παρθένες Νήσους - iTravelling

Η Tara και ο Sasha Bouis παράτησαν τις καριέρες τους και κυνήγησαν το όνειρο για μια καλύτερη ζωή με περισσότερη θάλασσα και πίτσα.

Η Tara και ο Sasha Bouis αποφάσισαν να κάνουν για δεύτερη φορά στροφή στην καριέρα τους, αξιοποιώντας τις γνώσεις, που αποκόμισαν αλλά και την αγάπη τους για την θάλασσα και τη πίτσα, αποκτώντας τη δική τους πλεούμενη πιτσαρία. Πριν μερικά χρόνια, το ζευγάρι βρισκόταν στο αγαπημένο του σημείο, στο κόλπο του Άγ. Θωμά στις Παρθένες Νήσους για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα. Τα πάντα ήταν τέλεια: η θέα, η παρέα, το μόνο που έλειπε ήταν η πίτσα!

Το διάστημα εκείνο το ζευγάρι δούλευε σε πλοία τσάρτερ επισκεπτών, που έπλεαν για εβδομάδες στη θάλασσα. Ο Sasha ήταν καπετάνιος και η Tara εργαζόταν ως σεφ. Μια μέρα από αυτές, γύρισαν στο σπίτι κουρασμένοι. Μην έχοντας κουράγιο για μαγείρεμα, σκέφτηκαν πόσο ωραία θα ήταν να είχαν μία πιτσαρία κοντά στη θάλασσα. Κι έτσι έγινε!

Ένα ακόμα ριψοκίνδυνο ξεκίνημα

Αν και κανείς τους δεν ήξερε από ιταλική κουζίνα, αποφάσισαν να βάλουν μπρος τα σχέδια τους για μία πιτσαρία εντός της θάλασσας. Δεν ήταν πρώτη φορά εξάλλου, που ξεκινούσαν από το μηδέν. Ακριβώς πριν από δέκα χρόνια, ο Sasha, απόφοιτος του MIT, εργαζόταν στην Standard & Poors ως προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών. «Νόμιζα ότι ζούσα το όνειρο, αλλά γρήγορα κουράστηκα από αυτό», εξήγησε. «Στο διάλειμμα μου περπατούσα και πέρασα μπροστά από μια σχολή ιστιοπλοΐας και σκέφτηκα πως θα μπορούσα να βρω εκεί μια δουλειά». Και τελικά το έκανε.

Όταν ο Σάσα ήταν μικρός, ο πατέρας του τον δίδαξε ιστιοπλοΐα στο Long Island. Ο Σάσα άφησε το Μανχάταν το 2005 και μετακόμισε στο Πουέρτο Ρίκο, όπου πέρασε ένα χρόνο δουλεύοντας σε ιστιοφόρα. Τελικά κατέληξε στις Παρθένες Νήσους για να διδάσκει ιστιοπλοΐα σε μια θερινή κατασκήνωση. Εκεί συνάντησε την Tάρα, μια εκπαιδεύτρια από την Ιντιάνα, που είχε περάσει το καλοκαίρι διδάσκοντας καταδύσεις στα παιδιά και παντρεύτηκαν το 2012.

Η Tara και ο Sasha άρχισαν να αναζητούν βάρκες, έτσι κατέληξαν στο νησί Tortola, στο οποίο βρήκαν ένα ιστιοφόρο – μηχανοκίνητο σκάφος, με την ονομασία Pagan. Σχεδιασμένο από τους GL Watson και κατασκευασμένο στο Σέφιλντ της Αγγλίας, είχε εγκαταλειφθεί εδώ και 10 χρόνια. Μετά από πολύ δουλειά για να καταφέρει το πλοιάριο να επανέρθει στην παλιά του αίγλη, η πλεούμενη πιτσαρία ήταν ένα βήμα πιο κοντά.

Η νέα, πρωτότυπη πλεούμενη πιτσαρία ονομάστηκε «Pi», από το ελληνικό γράμμα «π» λόγω της «πίτας» και του μαθηματικού συμβόλου. «Το «π» είναι ένας πραγματικά ξεχωριστός αριθμός», δήλωσε ο Sasha. «Μου αρέσει που είναι παράλογος και υπερβατικός και ποτέ δεν επαναλαμβάνεται. Διαθέτει άπειρες δυνατότητες».

Μέχρι στιγμής η πλεούμενη πιτσαρία  «Pi» κατατάσσεται ως το καλύτερο εστιατόριο στον Άγιο Θωμά στο TripAdvisor. Έχει 59 κριτικές πέντε αστέρων και μια τεσσάρων. Ο κριτικός, που έβαλε τέσσερα αστέρια, παραδέχθηκε ότι η πίτσα είναι «νόστιμη» αλλά δεν παραδίδεται σπίτι!

Comments