Τρακάι: Μια μεσαιωνική πόλη στη Λιθουανία - iTravelling

Αποτελεί κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό στην Ευρώπη για τους λάτρεις της ιστορίας και της εξερεύνησης. Ανακάλυψε τo Τρακάι.

Εάν αναζητάς «ψαγμένους» ταξιδιωτικούς προορισμούς, τότε η πόλη Τρακάι είναι για εσένα! Εάν είσαι από αυτούς, που δεν αρκούνται σε ένα καλό ξενοδοχείο και ένα αξιοθέατο και θέλουν μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία, τότε το iTravelling.gr σου βρήκε τον καλύτερο προορισμό. Η Λιθουανία και η μεσαιωνική πόλη της σε περιμένει για να σε μυήσει στη μεσαιωνική ομορφιά της.

Η πόλη Τρακάι αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς must στάσεις στη Λιθουανία. Χτισμένη πάνω στο νερό, οριοθετείται από 200 λίμνες με 21 μικρά νησιά. Το κάστρο της επιβλητικό, είναι το μόνο που έχει χτιστεί πάνω σε νησί στην ανατολική Ευρώπη και σε καλεί για ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο. Το κάστρο του 14ου αι είναι φτιαγμένο από κοκκινότουβλα με απότομες στέγες, ενώ στο εσωτερικό του υπάρχει ένα μεγαλοπρεπές μέγαρο και μια γραφική γέφυρα. Αρχικά λειτουργούσε ως φρούριο, στη συνέχεια το κάστρο της Τρακάι φιλοξένησε τον Δούκα, ενώ αργότερα μετατράπηκε σε φυλακή. Όποιος επισκεφτεί αυτή τη στιγμή την πόλη Τρακάι, μπορεί να δει και το ιστορικό μουσείο της περιοχής στο κάστρο, όπου διοργανώνονται εκδηλώσεις, φεστιβάλ και συναυλίες.

Αναβιώση του Μεσαίωνα

Εάν θέλεις να ζήσεις για λίγο στο Μεσαίωνα, δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την πόλη Τρακάι το καλοκαίρι! Τότε διοργανώνεται το μεσαιωνικό φεστιβάλ στο κάστρο και γίνεται αναπαράσταση της ζωής στο Μεσαίωνα. Θα δεις από κοντά μάχες, αλλά και φαγητό και ποτό της εποχής. Εκτός από το επιβλητικό αυτό κάστρο, θα μπορέσεις να επισκεφτείς και δύο ακόμα κάστρα, που διαθέτει η πόλη και έχουν συνδεθεί με τοπικούς θρύλους.

Η πόλη δε θα αφήσει ασυγκίνητους ούτε τους λάτρεις της φύσης. Στο Ιστορικό Εθνικό Πάρκο της μπορεί κανείς να θαυμάσει πάνω από 200 λίμνες, κοιλάδες και ιδιαίτερα πευκοδάση.

Για εσένα, που γοητεύεσαι από την αρχιτεκτονική του κάθε τόπου, μη χάσεις την ευκαιρία και επισκέψου την Εκκλησία της Παναγιάς, χτισμένη σε μπαρόκ – γοτθικό ρυθμό.

Για περισσότερη δράση, δηλώστε συμμετοχή στους κωπηλατικούς αγώνες, που γίνονται κάθε χρόνο στη λίμνη Γκαλβέ για να απολαύσετε δραστηριότητες μέσα στη φύση.

Πως θα πάω στο Τρακάι:

Για να προσεγγίσεις την πόλη Τρακάι θα φύγεις αεροπορικών για Βίλνιους μέσω Φρανκφούρτης. Στη συνέχεια θα φτάσεις οδικώς στο Τρακάι σε περίπου 30-35 λεπτά.

Comments