Το καπετανόσπιτο στη Χίο που γυρίζει το χρόνο πίσω - iTravelling

Το πέτρινο αρχοντικό του `30 στη Χίο μας ταξιδέψει πίσω στο χρόνο με τη διακόσμηση και αρχιτεκτονική του, ενώ παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στο εσωτερικό του. 

Η κατοικία στη Χίο αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά καπετανόσπιτα του βόρειου τμήματος της Χίου με έντονο χαρακτηριστικό την απόλυτη επαφή με τη θάλασσα.

Πρόκειται για ένα πέτρινο κτίσμα της δεκαετίας του ’30 στο οποίο έγιναν αργότερα οι προσθήκες, που του έδωσαν τη σημερινή μορφή. Αποτελεί την εξοχική κατοικία της οικογένειας. Οι χώροι διαμορφώθηκαν από το γραφείο LIME DECO της διακοσμήτριας Μαρίας Χατζησταύρου, προκειμένου να καλυφθούν οι απαιτητικές ανάγκες της φιλόξενης ιδιοκτήτριας.

Ο βασικός άξονας για την μελέτη διακόσμησης υπήρξε η άμεση επαφή της κατοικίας με το απέραντο γαλάζιο του υδάτινου και ουράνιου ορίζοντα. Η συνομιλία με το μπλε της θάλασσας έχει εισχωρήσει και στους κοινόχρηστους χώρους του ισογείου, όπως το καθιστικό, ο χώρος του γραφείου και η κουζίνα. Μοναδικές αντίκες συλλογή της οικογένειας κοσμούν αυτούς τους χώρους και θυμίζουν την ναυτική προέλευση.

Η επένδυση της εστίας έχει γίνει από λευκό μάρμαρο με ένα πάντρεμα από χειροποίητα ζωγραφιστά  πλακάκια εκ Τουρκίας.  Άλλοι δυο ζωγραφικοί πίνακες βρίσκονται στο χώρο της κουζίνας ο ένας εκ των οποίων ντύνει τον τοίχο του γαλλικής προελεύσεως φούρνου μετατρέποντας τον σε κόσμημα.

Στο κεντρικό wc δόθηκε μια έντονη αντίθεση λευκού μαύρου μαρμάρου με μπρούτζινες πινελιές.

Στο ίδιο επίπεδο βρίσκονται σαν προέκταση στο παλιότερο κτίσμα τρεις ξενώνες με μοναδική προσωπικότητα, καθώς έχουν επιλεχθεί σε αυτούς  ως χρωματική διαφοροποίηση το απαλό ροδακινί, το μπλε του βυθού και το πουδραρισμένο πράσινο της μέντας.

Τα μπάνια τους αντίστοιχα έχουν χρωματικούς συνδυασμούς με μάρμαρα Τήνου, Πεντέλης, Macauba και Portogalo. Κάθε ξενώνας έχει προσανατολισμό προς τη θάλασσα και ως εκ τούτου έχουν τοποθετηθεί τα γραφείου ως σημεία παρατήρησης της ανεπανάληπτης θέας.

Στο όροφο του παλαιότερου κτίσματος βρίσκεται οι παιδικές κρεβατοκάμαρες, καθώς και η κεντρική –master κρεβατοκάμαρα.

H κεντρική κρεβατοκάμαρα πλαισιώνεται από λευκούς ξύλινους ταμπλάδες και μια ρομαντική οροφογραφία. Αποδίδεται η αίσθηση της καθαρότητας του λευκού και αναδεικνύεται μέσα από τις χρωματικές πινελιές. Το λουτρό αυτού του δωματίου φέρει Θυμιανό Χιώτικο μάρμαρο σε συνδυασμό με Portogalo. Αντίστοιχα τα λουτρά στα παιδικά δωμάτια είναι ντυμένα με μάρμαρα Πεντέλης, Alpin, και Rosa Εgeo.

Οι εξωτερικοί χώροι σε απόλυτη επαφή με τη φύση διαθέτουν χώρους καθιστικού, και χαλάρωσης σε λευκές αποχρώσεις καθώς και μια τεράστια τραπεζαρία από ανθρακί γρανίτη.

iTravelling info:

Interior Architect – Μαρία Χατζησταύρου

Lime Deco – Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β 6, Π. Ψυχικό 15452

www.limedeco.gr

Comments