Μια ονειρική εξοχική κατοικία στη Βόνιτσα από πέτρα και ξύλο - iTravelling

Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στη νότια πλευρά του Αμβρακικού κόλπου τα έντονα χαρακτηριστικά της φύσης παντρεύονται με την εκλεπτυσμένη διακόσμηση.

Μέσα σε έναν ελαιώνα με μεγάλη ποικιλία δέντρων, όπως ροδιές, λεμονιές και πορτοκαλιές, βρίσκεται η εξοχική κατοικία στη Βόνιτσα. Στη νότια πλευρά του Αμβρακικού κόλπου, τα έντονα σημεία της φύσης παντρεύονται με την εκλεπτυσμένη διακόσμηση της οικίας.

Το γραφείο αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων και διακόσμησης LIME DECO ανέλαβε την αναδιαμόρφωση της οικίας και τα αποτελέσματα είναι μαγευτικά.  Πέτρα και ξύλο παντρεύονται και ντύνουν το αναδιαμορφωμένο παλαιό κτίσμα. Η οικία εμβαδού 144 τ.μ αποτελείται από έναν ενιαίο, ισόγειο χώρο με σαλόνι, κουζίνα, ένα wc. Ο επάνω όροφος της οικίας φιλοξενεί τα υπνοδωμάτια και το κυρίως μπάνιο.

Στο ισόγειο και σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με το περιβάλλον χώρο βρίσκεται η βεράντα, στην οποία έχει τοποθετηθεί μια ευρύχωρη τραπεζαρία με ξύλο και μέταλλο. Το καθιστικό ακολουθεί το τόνους του γκρι για να επιτευχθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην πέτρα και το ξύλο. Αντίκες από τη συλλογή της οικογενείας διακοσμούν το χώρο, ενώ το παλαιό, ξύλινο μπαούλο κερδίζει τα βλέμματα ως coffee table. Ο φωτισμός, ιδιαίτερα σημαντικός, στηρίζεται σε εντυπωσιακούς πολυελαίους με διάφανα κρύσταλλα, προσθέτοντας μια αίγλη στο χώρο. Οι κουρτίνες μένουν διακριτικές στο χώρο επιτρέποντας την απόλαυση της θέας προς τα έξω.

Η κουζίνα διαχωρίζεται από το καθιστικό από μια επιβλητική κάμαρα επενδεδυμένη με πέτρα, που καταλήγει στο πάσο ντυμένο με ξύλο. Τα ερμάρια της κουζίνας είναι σε καπλαμά δρυς, καθώς επίσης και ο πάγκος από μασίφ δρυς σε συνδυασμό με γκρι λάκα. Το τραπέζι του φαγητού είναι από ανεπεξέργαστα κομμάτια ξύλου, καθώς μία ξύλινη σκάφη παίρνει το ρόλο του φωτιστικού οροφής.

Το wc του ισογείου έχει ντυθεί με τσιμεντοκονία και απαρτίζεται από φυσικά υλικά, όπως ο πέτρινος νιπτήρας, ο  γρανιτένιος πάγκος και μπρούτζινα στοιχεία.

Ανεβαίνοντας στο όροφο συναντούμε την κεντρική κρεβατοκάμαρα, η οποία ενισχύει την εκδρομική διάθεση μέσα από τα ξυλόγλυπτα και τα φωτιστικά με τους σκιέρ. Όσον αφορά την παιδική κρεβατοκάμαρα ακολουθεί πιο απλοϊκές γραμμές, αν και ενυπάρχει ο έντονος χαρακτήρας της πέτρας. Η παιχνιδιάρικη διάθεση φυσικά δε λείπει με τα ιδιαίτερα φωτιστικά.

Ο κεντρικός διάδρομος του ορόφου φωτίζεται με αναποδογυρισμένους, μεταλλικούς κουβάδες. Στο κυρίως μπάνιο έχει χρησιμοποιηθεί επίσης πατητή τσιμεντοκονία σε συνδυασμό με πλακάκι παλαιάς κοπής, καθώς κομμάτια από μικρά ξύλα στοιχειοθετούν έναν εντυπωσιακό καθρέπτη.

Το εντυπωσιακό κομμάτι του ορόφου, ο εξώστης διαθέτει ένα καθιστικό, καθώς και ένα τραπέζι φαγητού για να απολαύσει κανείς την εξαιρετική θέα προς τον Αμβρακικό κόλπο, ενώ μία πέργκολα -που ανοίγει και κλείνει εύκολα- κάνει εφικτή τη χρήση του εξώστη κάθε στιγμή της ημέρας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Μελέτη διακόσμησης: Χατζησταύρου Μαρία από το γραφείο Lime Deco

Φωτογράφος: Πατεράκης Βαγγέλης

* Το γραφείο ασχολείται με την μελέτη διακόσμησης ξενοδοχείων, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων και καταστημάτων.

Lime Deco:  Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Β 6, Π. Ψυχικό 15452

Τηλ.  210-7223157

Comments