Οι Ελβετοί έφτιαξαν τη σοκολάτα που δε λιώνει από τη ζέστη - iTravelling

Οι ειδικοί της σοκολάτας έφτιαξαν μία νόστιμη σοκολάτα, που λιώνει στο στόμα, αλλά όχι στα χέρια και ταράζουν την αγορά.

Μία εταιρεία στην Ελβετία κατάφερε να δημιουργήσει μία σοκολάτα, που αν και λιώνει στο στόμα, δε λιώνει στα χέρια, ταράζοντας την παγκόσμια αγορά. Αν και όλες οι σοκολατοβιομηχανίες έχουν κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές, αυτό δε φαίνεται να ισχύει και με την αντίστοιχη της Αφρικής. Αυτός είναι ο στόχος της εταιρείας Barry Callebaut.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των σοκολατοβιομηχανιών ήταν η θερμοκρασία. Η σοκολάτα είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν, το οποίο πρέπει να διατηρηθεί αναλλοίωτο σε κανονικές θερμοκρασίες. Η Αφρική δυστυχώς δεν προσφέρεται λόγω των υψηλών βαθμών θερμοκρασίας. Όσο κι αν είχαν προσπαθήσει με διάφορες τεχνικές, καμία σοκολατοβιομηχανία δεν τα κατάφερε.

Αυτό επιχειρεί τώρα η Barry Callebaut, η οποία βρήκε τη λύση με τη σοκολάτα, που δε λιώνει. Οι ερευνητές της εταιρίας χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές, οι οποίες επηρεάζουν τον τρόπο, που η σοκολάτα λιώνει στο στόμα.

Όπως εξηγεί ο εκτελεστικός διευθυντής της βιομηχανίας Ντονουάν Σεντ- Αφρικ, τα υλικά που χρησιμοποιούνται διαμορφώνουν τη δομή της σοκολάτας έτσι ώστε να είναι ανθεκτική στο ζεστό περιβάλλον, αλλά όχι και στο στόμα.  Η καινοτόμος διαδικασία θα δώσει στην δυνατότητα στην εταιρία να επεκταθεί στην Αφρική, σε μια εποχή μάλιστα που ο κλάδος της σοκολοατοβιομηχανίας αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της ανόδου των διεθνών τιμών του κακάο.

Comments