Μήπως η Βενετία φτάνει στο τέλος της; - itravelling.gr

Πως θα σου φαινόταν, εάν έπρεπε να πληρώσεις εισιτήριο εισόδου για τη Βενετία;

Μήπως η Βενετία φτάνει στο τέλος της; - itravelling.gr

 

Μπορεί στην Ελλάδα να διαμαρτυρηθήκαμε για τον έξτρα φόρο διαμονής, που ξεκίνησε σταδιακά από φέτος το καλοκαίρι, όμως στη γειτονική Ιταλία μάλλον το παραέκαναν… Στο εξωτερικό είναι διαδεδομένο να εφευρίσκουν έξτρα φόρους στα ξενοδοχεία ακόμα και στο σέρβις των εστιατορίων, πράγμα που δεν μας φαίνεται περίεργο για τα ελληνικά δεδομένα. Όμως αυτή τη φορά στην Ιταλία και ειδικότερα στη Βενετία, είπαν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα και να κερδίσουν κάτι παραπάνω…

Μήπως η Βενετία φτάνει στο τέλος της; - itravelling.gr

Ο λόγος για το ιταλικό κράτος, το οποίο θέλει να ανεβάσει τα έσοδα του στις «πλάτες» του τουρισμού, βάζοντας είσοδο στη πόλη. Ακόμα το μέτρο αυτό βρίσκεται υπό συζήτηση και θα βρεθεί στην ιταλική βουλή για να θεσπιστεί ο αντίστοιχος νόμος, που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και εκτός συνόρων. Όπως όλα δείχνουν, οι ίδιοι ιταλικοί φορείς αντιμετωπίζουν τη Βενετία περισσότερο σαν αξιοθέατο, παρά σαν κανονική πόλη…

Εισιτήριο για την είσοδο στη Βενετία από το 2019;

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα, από τις αρχές του 2019 φαίνεται πως οι τουρίστες (εντός και εκτός Ιταλίας) θα πληρώνουν εισιτήριο για να μπουν στη Βενετία. Το εισιτήριο αναμένεται να κοστίζει από 2.5 έως 10 ευρώ και θα καταβάλλεται σε όλους τους επισκέπτες, που φτάνουν στη Βενετία, είτε με αεροπλάνο, είτε τρένο, λεωφορείο ακόμα και πεζή. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Μήπως η Βενετία φτάνει στο τέλος της; - itravelling.gr

Από τη μία ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, θεωρεί πως πρόκειται για σημαντικό μέτρο, που θα ενισχύσει τα τοπικά ταμεία και θα τονώσει την πόλη, από την  άλλη υπάρχουν αρκετοί που πιστεύουν πως το μέτρο αυτό είναι αντισυνταγματικό, καθώς περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών! Ο χρόνος θα δείξει….

Εσένα θα σε περιόριζε το εισιτήριο εισόδου στη Βενετία ή θεωρείς πως αξίζει για μια βόλτα με γόνδολα; Περιμένουμε τα σχόλια σου….

Comments