Μάθε τα πάντα για το φόρο διαμονής που ισχύει από φέτος - iTravelling

Το 2018 ξεκινά με νέους φόρους και στον τουρισμό. Ο φόρος διαμονής είναι πλέον ελληνικό φαινόμενο. Μάθε τι φόρο διαμονής θα πληρώνεις σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. 

Το 2018 ξεκινά με νέους φόρους στην Ελλάδα. Σειρά αυτή τη φορά έχει ο τουριστικός κλάδος. Προτού κλείσεις τις φετινές διακοπές σου, μάθε τι προσαυξήσεις σε περιμένουν στην τελική τιμή της κράτησης σου. Ο φόρος διαμονής μπορεί να είναι γνωστός για όσους ταξιδεύουν σε χώρες του εξωτερικού, αλλά πλέον θα αποτελέσει και ελληνικό φαινόμενο.

Από τώρα και στο εξής, από την πρώτη κιόλας μέρα της διαμονής σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο στην Ελλάδα, οι τουρίστες θα καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο. Ο νέος αυτό φόρος δεν είναι ο μόνος, που υπάρχει στις ξενοδοχειακές μονάδες, αφού υπάρχουν ήδη ακόμα τρεις φόροι (η αύξηση του Φ.Π.Α, το τέλος παρεπιδημούντων και ο εταιρικός συντελεστής 29%).

Τι θα πληρώνουμε φέτος

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, ο φόρος διαμονής θα επιβάλλεται στην ημερήσια τιμή του δωματίου (όλων των κατηγοριών), του διαμερίσματος και της συνολικής κατοικίας. Πράγμα, που σημαίνει πως ο φόρος πρέπει να πληρωθεί από τον χρήστη ακόμα κι αν αυτός κάνει χρήση του δωματίου απλά για λίγες ώρες. Ο φόρος διαμονής διαμορφώνεται ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου ή ενοικιαζόμενου δωματίου.

Ακολουθούν αναλυτικά οι προσαυξήσεις στο φόρο διαμονής:

Η εφαρμογή το φόρου διαμονής αναμένεται το καλοκαίρι του 2018. Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου…

Comments