Little Miss Grumpy: Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Χιούμορ, χρώματα και μεγάλες αλήθειες κρύβονται μέσα στις εικονογραφήσεις της Little Miss Grumpy, που ξετρελαίνουν το Instagram.

Εάν ψάχνεις για μια δόση χιούμορ στην καθημερινότητά σου, νέες διακοσμητικές ιδέες αλλά και μικρούς οδηγούς επιβίωσης, τότε η Little Miss Grumpy  θα σε βοηθήσει. Η Little Miss Grumpy , κατά κόσμον Μαρία Πάγκαλου, έβαλε μεράκι, χιούμορ και μπόλικη καλλιτεχνική έμπνευση και μετατρέπει την καθημερινότητά σου σε φανταστικούς πίνακες, τετράδια αλλά και άλλα είδη. Ηθοποιός και ζωγράφος ξεκλέβει χρόνο και εικονογραφεί τα δικά σου όνειρα, τους φόβους αλλά και τις αγαπημένες σου στιγμές.

Το iTravelling.gr μίλησε με την Little Miss Grumpy και έκανε ένα ταξίδι στον καλλιτεχνικό κόσμο της.

Πως ξεκίνησε η ενασχόληση σου με την εικονογράφηση;

Η αρχή έγινε με τα παιδικά βιβλία, παράλληλα με τη δραματική σχολή πριν από τρία ή τέσσερα χρόνια. Έπειτα πάγωσε για λίγο λόγω των εξαγωγικών εξετάσεων. Ήταν μια περίοδος πολύ δύσκολη που απείχα τελείως από τη ζωγραφική, χρειάστηκα διακοπές και αποθεραπεία. Όταν επέστρεψα ανακάλυψα πως η ζωή του ηθοποιού είναι ένας αγώνας δρόμου, γεμάτος με πόρτες που κλείνουν και κάποιες ελάχιστες που ανοίγουν, μια συνεχής αγωνία πάνω από το κινητό και το mail περιμένοντας μια θετική απάντηση. Δεν χωρίσαμε με την υποκριτική, απλώς επέστρεψα στη ζωγραφική, που ήταν πάντα εκεί για μένα και δεν θα την αφήσω ποτέ ξανά.

Little Miss Grumpy: Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Σε μια περίοδο απελπισίας και αγωνίας, πήγα και αγόρασα χαρτιά και κάποια άδεια σημειωματάρια για να ζωγραφίσω τα εξώφυλλα τους, νομίζω έξι άδεια σημειωματάρια, πήγα στη μάνα μου και της λέω θα γίνω ζωγράφος. Εκείνη, αφού είχε προηγηθεί το θα γίνω ηθοποιός, απελπίστηκε ακόμα περισσότερο, αλλά δεν μου το είπε τότε. Μου το εξομολογήθηκε πριν λίγο καιρό όταν έγινε η καλύτερη βοηθός που θα μπορούσα να έχω.

Πόσο σημαντική είναι η τέχνη για εσένα;

Πολύ! Δεν μπορώ να πω όμως ότι την αντέχω και όλο το εικοσιτετράωρο. Με ρέγουλα. Θα πάω στο θέατρο, θα δω μια καλή ταινία, θα διαβάσω ένα βιβλίο… αλλά έχω ανάγκη και την τηλεόραση πού και πού, τα sudoku πριν τον ύπνο, ή το ενοχλητικότερο τραγούδι που βγήκε τελευταία να ακούγεται σπίτι και να χορεύω μόνη μου.

Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Είχες δημιουργήσει τον πιο «καλλιτεχνικό» οδηγό για τις κρίσεις πανικού; Μίλησε μας γι’ αυτό;

Έπρεπε να το διακωμωδήσω! Ήθελα να βοηθήσω τον εαυτό μου, ήθελα να σταματήσω να το παίζω cool με αυτό το θέμα. Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για αυτό. Και εκτιμώ κάθε άνθρωπο που μιλάει ανοιχτά για αυτό.

Κάτω από τον τίτλο του οδηγού έγραψα Ηρέμησε, δεν θα πας από αυτό. Κι όταν το έγραφα ένιωθα άσχημα γιατί πρώτον το ηρέμησε δεν βοήθησε ποτέ κανέναν και δεύτερον το δεν θα πας από αυτό μου ακουγόταν επίσης κάπως «μάταιο».

Μετά από ένα διάστημα κάποιοι άνθρωποι μου είπαν πως έκαναν μερικά πολύ σημαντικά βήματα που μέχρι πρότινος δεν τολμούσαν λόγω του φόβου τους για τις κρίσεις, μόνο και μόνο επειδή γύρναγε στο μυαλό τους αυτή τη φράση. Λέω τότε, μήπως να το δούμε λίγο πιο κυνικά το πράγμα; Αρκετά το χαϊδέψαμε.

Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Πιστεύεις πως η τέχνη βοηθάει στην αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων;

Η τέχνη -όσους μας συγκινεί- μας βάζει σε πολλές σκέψεις. Σκεφτόμαστε τη ζωή και τον θάνατο κι αν είμαστε και λίγο πιο ρομαντικοί και ευαίσθητοι μας τραβάει περισσότερο το δεύτερο. Η δημιουργία βοηθάει, η έμπνευση ναι. Αλλά ας πούμε δεν συστήνω σε κάποιον με κρίσεις πανικού να δει Sarah Kane για να ηρεμήσει, ούτε να χαζέψει πίνακες του Goya. Πιστεύω πως σε τέτοιες στιγμές βοηθάνε άλλα πράγματα, απλά και καθημερινά και πολλές φορές χαζά.

Το σίγουρο είναι πως αυτές οι καταστάσεις πυροδοτούν την τέχνη. Άρα ίσως να πούμε πως ο πανικός βοηθάει την τέχνη αλλά η τέχνη όχι τον πανικό

Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Από που αντλείς έμπνευση;

Με μια γρήγορη ματιά στη δουλειά μου καταλαβαίνει κανείς πως με εμπνέουν «ήθη» μιας άλλης εποχής. Ωστόσο έμπνευση αντλώ από το καθετί. Μου αρέσει πολύ να ακούω ιστορίες, με εμπνέουν οι λεπτομέρειές τους και τις εικονοποιώ αμέσως. Μου αρέσουν οι ιστορίες από ταξίδια, οι ιστορίες των γιαγιάδων μου, ιστορίες που μου λέει η αδερφή μου από τη δουλειά της. Επίσης τα θεατρικά έργα με εμπνέουν πολύ γιατί συμβαίνει μια μικρή σκηνοθεσία στο μυαλό μου και έτσι γεννάται ένα σχέδιο.

Ποιοι είναι οι ήρωες με τους οποίους ταυτίζεσαι αυτή την περίοδο;

Αν πω ότι ταυτίζομαι με τη Μαίρη Παναγιωταρά πιάνεται; Για ευνόητους λόγους.

Little Miss Grumpy: Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Ποιο συναίσθημα θεωρείς κινητήριο δύναμη και με τι χρώματα θα το αποτύπωνες;

Καλώς ή κακώς με παρακινεί η λύπη για να εμπνευστώ, να επινοήσω και να δημιουργήσω. Οι κλειστές μου. Είναι ο τρόπος να ξεσπάω. Και το πρώτο χρώμα που μου έρχεται πακέτο με τη λύπη είναι πάλι αυτό το μπλε ίντιγκο. Όταν είμαι καλά και χαρούμενη παίρνουν τα μυαλά μου αέρα. Θέλω να βγαίνω βόλτες και να περνάω χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ.

Τι μπορούμε να βρούμε στη Little Miss Grumpy;

Κάτι custom, όπως το προσκλητήριο του γάμου, ένα οικογενειακό πορτραίτο, ένα ζευγάρι από after sex φωτογραφία… ως τον Van Gogh, την Σωσώ Παπαδήμα και τη Frida Kahlo.

Little Miss Grumpy: Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Υπάρχει δυνατότητα custom σχεδίων. Ποιο είναι το πιο περίεργο σχέδιο που σου έχουν ζητήσει και ποιο εκείνο που σε συγκίνησε περισσότερο;

Δεν κρίνω ποτέ τα σχέδια που μου ζητάνε να φτιάξω, ούτε τις ιστορίες πίσω από αυτά. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ μια κοπέλα που με ρώτησε αν είναι εφικτό να κάνουμε μια αλλαγή σε ένα υπάρχον σχέδιο και αντί για little miss grumpy να γράψουμε little miss Όλγα

Περισσότερο με συγκινεί η σκέψη εκείνου που θέλει να το δωρίσει, ο λόγος που το δωρίζει. Μια δυνατή φιλία, μια ανάρρωση. Πολλοί μπορεί να ζητήσουν να φτιάξω κάτι για κάποιον αγαπημένο τους ενώ θέλουν περισσότερο κάτι για τους ίδιους. Είναι πολύ τρυφερό αυτό.

Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Και φυσικά το πιο δυνατό από όλα είναι να ζωγραφίζω ανθρώπους που έφυγαν. Θέλω να τους ζωγραφίζω χαρούμενους, να το βλέπουν οι δικοί τους και να χαμογελάνε.

Ποιος είναι ο προορισμός που θα ήθελες να επισκεφτείς και τι σχέδιο θα έφτιαχνες γι’ αυτόν;

Θα ήθελα να γυρίσω τη νότια Ιταλία, όλη! Δεν συνηθίζω να σχεδιάζω τοπία και δεν μου αρέσει κιόλας. Το πιθανότερο είναι πως θα σχεδίαζα εμένα στο αεροπλάνο με ηρεμιστικά, να προσεύχομαι μην πέσουμε. Δεν είμαι καλή συνταξιδιώτης. Και έχω την τάση από την ιστορία να κρατάω την πιο αστεία σκηνή.

Little Miss Grumpy: Η Μαρία Πάγκαλου βάζει χρώμα σε κάθε σου στιγμή! - itravelling.gr

Εάν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου, θέλεις να αποτυπώσεις τη χαρά σου ή ψάχνεις το πιο πρωτότυπο δώρο, η Little Miss Grumpy  σε περιμένει. Ανακάλυψε την ΕΔΩ στο Instagram.

Comments