Κρίσεις πανικού στο ταξίδι; Ταξίδεψε μακριά από το άγχος! - itravelling.gr

Εάν υποφέρεις από κρίσεις πανικού, αλλά αγαπάς και τα ταξίδια, υπάρχει λύση!

Η κρίση πανικού δεν είναι ένα καινούργιο φαινόμενο, που ανακαλύψαμε το 2019. Υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει χρόνια!  Θα υπάρχει, όσο μας κυριαρχεί το άγχος και το άγχος δυστυχώς είναι ο χειρότερος αλλά ο μόνιμος «φίλος» μας. Εάν αισθάνεσαι πως κυριεύεσαι όλο και πιο συχνά από κρίσεις πανικού, νιώθεις πως δεν μπορείς να κουνηθείς από τη θέση σου και πανικοβάλλεσαι στην ιδέα ότι πρέπει και «θέλεις» να πας ταξίδι, ηρέμησε! Πάρε μια βαθιά ανάσα, κάθισε αναπαυτικά και διάβασε όλα τα tips του iTravelling για να αγαπήσεις και πάλι το ταξίδι και τη διαδρομή.

Είτε ταξιδεύεις για αναψυχή, είτε για επαγγελματικούς λόγους, το ταξίδι πολλές φορές είναι ένα ασήκωτο φορτίο. Λίγο οι πολύωρες ετοιμασίες για το ταξίδι, η ώρα εν πλω ή πάνω από τα σύννεφα, καθώς και το άγχος του προγράμματος για να τα προλάβεις όλα στο μέρος, που θα επισκεφτείς, επιδεινώνουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

Λύσεις για τις κρίσεις πανικού υπάρχουν! Και το iTravelling στις παρουσιάζει παρακάτω για να μη μένεις πια κολλημένος στο σπίτι σου αλλά να ανακαλύψεις τον κόσμο άνετα και γαλήνια.

Κρίσεις πανικού για τις ετοιμασίες του ταξιδιού

Εάν ταράζεσαι στην ιδέα των ετοιμασιών, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις πρόγραμμα. Γράψε σε ένα ημερολόγιο τα πράγματα που θέλεις να κάνεις και βάλε σχετικά μεγάλο χρονικό περιθώριο. Μην τα αφήνεις όλα τελευταία στιγμή γιατί σίγουρα θα πελαγώσεις. Κάθε φορά αισθάνεσαι πως αγχώνεσαι, σταμάτησε ό,τι κάνεις, κάθισε αναπαυτικά και κλείσε τα ματιά σου. Κλείσε το ένα ρουθούνι σου παίρνοντας εισπνοή και με την εκπνοή ελευθέρωσε και κλείσε το άλλο. Κάνε αυτή την άσκηση για 5 αναπνοές και θα νιώσεις καλύτερα.

Κρίσεις πανικού στο ταξίδι; Ταξίδεψε μακριά από το άγχος! - itravelling.gr

Κρίση πανικού στο αεροπλάνο/πλοίο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται τις πτήσεις ή ακόμα και τα πολύωρα ταξίδια με πλοίο. Οι αρνητικές σκέψεις δεν αργούν να φανούν από το βράδυ πριν το ταξίδι, κρατώντας σε ξύπνιο, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού το πάρτι κρίσεων όλο και φουντώνει. Για να καταφέρεις να βγάλεις το ταξίδι όσο πιο ήρεμα γίνεται, αρκεί να σκέφτεσαι θετικά, όσο ουτοπικό κι αν φαίνεται εκείνη τη στιγμή! Σκέψου εικόνες που σε ηρεμούν, ένα τραγούδι που αγαπάς και τραγούδησε το από μέσα σου. Εάν οι κρίσεις σου είναι σε μεγάλο βαθμό έντονες, μπορείς να απευθυνθείς στο γιατρό σου ώστε να σου χορηγήσει πάντα με συνταγή ένα αγχολυτικό.

Δε φαντάζεσαι που βρίσκεται το νησί της Yoga! - iTravelling

Κρίσεις πανικού για τον προορισμό

Όσο κι αν θέλεις να ανακαλύψεις τον κόσμο, να ξεχυθείς σε σοκάκια και να φωτογραφηθείς στα πιο Instagram-ικά στέκια του κόσμου, το άγχος δεν σ’ αφήνει. Αυτό δε σημαίνει πως τελείωσαν τα ταξίδια πλέον για εσένα. Η λύση βρίσκεται στην αναθεώρηση. Εάν πιστεύεις πως δεν είσαι έτοιμος/η ακόμα για ένα ταξίδι περιπέτειας, πες το ναι στο wellness τουρισμό. Ανακάλυψε προορισμούς στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο, που θα αποτελέσουν το καλύτερο φάρμακο για εσένα. Ενέδωσε σε ένα yoga retreat, περπάτησε στη φύση με ένα πρόγραμμα πεζοπορίας, πες το ναι σε ένα μενού με healthy foods και διαλογίσου στη φύση. Κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου, ένα ταξίδι στην ηρεμία μακριά από κρίσεις, άγχη και περιττά αρνητικά συναισθήματα.

iTravelling tips:

Κρίσεις πανικού στο ταξίδι; Ταξίδεψε μακριά από το άγχος! - itravelling.gr

Για εσένα που ταξιδεύεις με κάποιον που έχει κρίσεις πανικού, καλό είναι να ξέρεις:

Μην τον πιέζεις, δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει μια τέτοια κρίση γρήγορα, όσο απλή κι αν φαίνεται.

Να είσαι στοργικός και να του προτείνεις να παίρνεις τις αναπνοές του.

Μην ξεκινάς θέματα συζήτησης που προκαλούν άγχος, όπως για τις αναταράξεις στο αεροπλάνο, το βάθος του σημείου που περνάτε ή ακόμα και για κοινωνικοπολιτικά ζητήματα.

Μια αγκαλιά πάντα βοηθάει!

Το ίδιο και ένα γλυκό επιδόρπιο με λίγο νερό!

Comments