Καλαρρύτες: Ταξίδι στο γραφικό χωριό της Πίνδου - itravelling.gr

Επισκεπτόμαστε τους Καλαρρύτες στα Τζουμέρκα και απολαμβάνουμε παραδοσιακή αρχιτεκτονική και καταπράσινη φύση.

Μια ημέρα στη φύση μπορεί να αναπληρώσει τις δυνάμεις σου τουλάχιστον για μια εβδομάδα, ισχυρίζονται οι ειδικοί. Όταν αυτή η επιδρομή στη φύση συνδυάζεται με εκδρομή και καλή παρέα, τότε το αποτέλεσμα στην υγεία σου είναι ακόμα καλύτερο. Εάν θέλεις να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να επισκεφτείς ένα νέο προορισμό στην Ελλάδα, τα Τζουμέρκα είναι η ιδανική επιλογή.

Ταξίδι στο γραφικό χωριό της Πίνδου - itravelling.gr

Το iTravelling.gr άφησε για λίγο τα πιο δημοφιλή χωριά της περιοχής και ενέδωσε στην παρθένα ομορφιά του χωριού Καλαρρύτες.

Οι Καλαρρύτες βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου και μας καλούν για μια ημέρα στο χωριό. Ένα από τα πιο ορεινά χωριά της περιοχής μας υπόσχεται μια ημέρα στη φύση με αθλητικές δραστηριότητες, λαογραφικές περιηγήσεις και παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

Καλαρρύτες: Ταξίδι στο γραφικό χωριό της Πίνδου - itravelling.gr

Στους Καλαρρύτες οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού μας υποδέχονται με χαμόγελο και μας ταξιδεύουν χρόνια πίσω. Πιο συγκεκριμένα, επισκεπτόμαστε τον 18ο αιώνα, εποχή που άκμασε και το χωριό, μέσα από τα υφαντά, τα μεταξένια δημιουργήματα των γυναικών αλλά και τις χειροτεχνίες από ασήμι και χρυσό που φυλάσσονται ακόμα στην περιοχή.

Ταξίδι στο γραφικό χωριό της Πίνδου - itravelling.gr

Επόμενη επίσκεψη είναι στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου, στάση που δεν πρέπει να παραλείψεις. Είτε ανάψεις κερί, είτε όχι, η εκκλησία αυτή εκτός από πολιούχο του χωριού, αποτελεί και δείγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής. Χτίστηκε τον 15ο αιώνα, πυρπολήθηκε το 1821 και συντηρήθηκε με νέα ξυλόγλυπτα το 1845. Τα βλέμματα κλέβει ο κεντρικός πολυέλαιος, ο οποίος κατασκευάστηκε στην Τεργέστη τον 19ο αιώνα.

Καλαρρύτες: Ταξίδι στο γραφικό χωριό της Πίνδου - itravelling.gr

Μετά από μικρές στάσεις στο καφενείο της περιοχής για τα γνωστά φιλέματα και περιπάτους στο πέτρινα σοκάκια του χωριού, σειρά παίρνει η φύση. Οι Καλαρρύτες είναι ένα καταπράσινο χωριό με έλατα, βελανιδιές και πλατάνια. Εδώ θα εισπνεύσεις όσο οξυγόνο σου έχει λείψει στην πόλη, θα περπατήσεις ανάμεσα σε δέντρα και σπάνια είδη λουλουδιών και θα γευτείς στην πραγματικότητα το μεγαλείο της φύσης. Το φθινόπωρο και την άνοιξη μπορείς να απολαύσεις πεζοπορία στα μονοπάτια που διαθέτει, ενώ το χειμώνα το τοπίο ντύνεται στα λευκά καλώντας σε για πολλές φωτογραφίες και χιονοδρομίες στο κοντινό Χιονοδρομικό Κέντρο.

Ταξίδι στο γραφικό χωριό της Πίνδου - itravelling.gr

Εάν πάλι είσαι λάτρης του rafting, λίγο πιο κάτω σε περιμένει ο Άραχθος για μεγάλες συγκινήσεις. Μη φύγεις, εάν δεν επισκεφτείς το σπήλαιο της Αγίας Παρασκευής.

Comments