Εσύ ξέρεις που βρίσκονται οι Ζωγραφισμένοι Αμμόλοφοι; - iTravelling.gr

Ένα τοπίο, που δε μοιάζει γήινο, προκαλεί το ενδιαφέρον επιστημόνων και τουριστών με την ιστορία αλλά και την παράξενη ομορφιά του.

Η Γη διαθέτει ομορφιές, που δε συναντάς σε άλλο (γνωστό) πλανήτη, λένε οι επιστήμονες και εμείς δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί τους. Στη λίστα μεταξύ των όμορφων τοπίων, συγκαταλέγονται και οι Ζωγραφισμένοι Αμμόλοφοι, μια παράξενα όμορφη περιοχή, που κερδίζει τα βλέμματα όλων. Ειδικότερα, οι Ζωγραφισμένοι Αμμόλοφοι (Painted Dunes) βρίσκονται στο Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Lassen στις Η.Π.Α και θυμίζουν εξωγήινο τοπίο.

Οι συνεχόμενες ηφαιστειακές εκρήξεις πριν από περίπου 825.000 χρόνια, διαμόρφωσαν την περιοχή στη βορειοδυτική Καλιφόρνια χαρίζοντας ένα πραγματικά εξωπραγματικό τοπίο. Αν και πλέον ο ηφαίστειο δε δίνει εκρήξεις, παραμένει ενεργό θυμίζοντας πως όσο καταστροφικό είναι ένα ηφαίστειο, άλλο τόσο δημιουργικό είναι για τη φύση. Οι Ζωγραφισμένοι Αμμόλοφοι δίνουν χρώμα μέσα σε ένα «ξερό» τοπίο, ενώ οι πίδακες νερού και τα λασπώδη έλη μας υπενθυμίζουν πως περπατάμε πάνω σε ηφαιστειογενές μέρος.

Όσον αφορά το Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Lassen, διαθέτει τέσσερις τύπους ηφαιστείων, πράγμα μοναδικό στον κόσμο. Οι Ζωγραφισμένοι Αμμόλοφοι έχουν πολύχρωμες γωνιές, που σχηματίστηκαν από την οξείδωση της ηφαιστειακής λάβας, ενώ σε αραιά σημεία υπάρχει βλάστηση. Ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο, το οποίο θυμίζει πίνακα ζωγραφικής…

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τους Ζωγραφισμένους Αμμόλοφους παρακάτω:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments