Οι τρίχρωμες λίμνες του ηφαιστείου Kelimutu - iTravelling

Στο ηφαίστειο Kelimutu της Ινδονησίας η φύση παίζει περίεργα παιχνίδια δίνοντας μας το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο.

Όταν η φύση έχει κέφια, το αποτέλεσμα είναι μαγευτικό. Αν θέλεις να δεις από κοντά ένα αξιοπερίεργο και άκρως φυσικό αξιοθέατο, τότε οι τρίχρωμες λίμνες του ηφαιστείου Kelimutu είναι η ιδανική επιλογή. Στην Ινδονησία και συγκεκριμένα στο νησί Φλόρες βρίσκεται το ηφαίστειο Kelimutu και οι φωτογράφοι ήδη το έχουν πρώτο στη ταξιδιωτική λίστα τους.

Ένα ηφαίστειο με τρεις λίμνες

Το ηφαίστειο Kelimutu διαθέτει έναν μεγάλο κρατήρα, που μέσα του σχηματίστηκαν τρεις μικρές λίμνες. Το πιο αξιοπερίεργο είναι πως η καθεμία έχει διαφορετικό χρώμα! Η πρώτη λίμνη ονομάζεται Tiwu Ata Mbupu, που σημαίνει η λίμνη των ανθρώπινων πνευμάτων, η δεύτερη ονομάζεται Tiwu Nuwa Muri Koo Fai, δηλαδή η λίμνη των πνευμάτων των νέων ανθρώπων και η τρίτη είναι η Tiwu Ata Polo, η λίμνη των πνευμάτων των ανθρώπων που προβλέπουν το μέλλον.

Το χρώμα του νερού των λιμών αλλάζει συνεχώς σε κάθε λίμνη με το πέρασμα των χρόνου. Το νερό μάλιστα της λίμνης Tiwu Muri Koo Fai Nuwa εδώ και είκοσι έξι χρόνια έχει αλλάξει χρώμα δώδεκα φορές! Η μία λίμνη είναι γαλαζοπράσινη, η άλλη έχει πιο βαθύ μπλε χρώμα και η τρίτη είναι σχεδόν μαύρη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το χρώμα των λιμνών αλλάζει λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας του Kelimutu σε συνδυασμό με την διάθλαση των ακτίνων του ήλιου, την μικροχλωρίδα του νερού αλλά και με την αντανάκλαση του χρώματος των τοιχωμάτων λίμνης και πυθμένα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments