«Ελβετικές» διακοπές στα σαλέ…. της Ελάτης Τρικάλων! - itravelling.gr

Η «Μύκονος του χειμώνα» χτισμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων θα σας προσφέρει ένα ήρεμο τοπίο με διασκέδαση για τις γιορτινές ημέρες!

Μπορεί να επικρατεί η άποψη πως τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με τις ελβετικές Άλπεις, όμως θα σε εκπλήξει όταν μάθεις πως και η Ελλάδα έχει τον δικό της επίγειο, χειμερινό παράδεισο! Η Ελάτη Τρικάλων περιμένει εσένα και την παρέα σου για τα Χριστούγεννα ώστε να σας ξεναγήσει στα χιονισμένα της τοπία, κάνοντας σας να φύγετε για λίγο από τη ρουτίνα της μεγαλούπολης.

Η Ελάτη Τρικάλων, όχι τυχαία, έχει χαρακτηριστεί ως η «Μύκονος του χειμώνα», καθώς έχει αναδειχθεί σ’ ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα και τουριστικά χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 900 μέτρων, στις πλαγιές του Κόζιακα και διαθέτει πυκνά δάση με έλατα. Φτάνοντας στην Ελάτη για τις διακοπές των Χριστουγέννων, το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσεις είναι οι ξύλινοι πάγκοι, που έχουν στηθεί με προϊόντα τοπικών συνεταιρισμών, όπως χαμομήλι, αγριοβότανα, ντόπια ρίγανη, χυλοπίτες, τραχανά και μέλι.

«Ελβετικές» διακοπές στα σαλέ…. της Ελάτης Τρικάλων! - itravelling.gr

Τα Χριστούγεννα στην Ελάτη πιο έντονα από ποτέ!

Η γραφική Ελάτη σε περιμένει για να σε βάλει μία και καλή στο κλίμα των Χριστουγένων. Τα γραφικά, χιονισμένα σοκάκια της είναι στολισμένα από νωρίς και μένουν καθ` όλη τη διάρκεια των εορτών. Κατά τις βόλτες σαου στο χωριό θα μπορέσεις να δεις δεκάδες παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες αλλά και πολλά μπαράκια για το βράδυ ώστε να απολαύσεις το ποτό σου με θέα τη χιονισμένη πλαγιά του Κόζιακα.

«Ελβετικές» διακοπές στα σαλέ…. της Ελάτης Τρικάλων! - itravelling.gr

Μία επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο του Περτούλι επιβάλλεται. Εάν παρόλα αυτά δεν είστε λάτρης των χειμερινών σπορ, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας ή μία ζεστή σοκολάτα στο πλήρως εξοπλισμένο σαλέ, που διαθέτει και συμμετοχή σε παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα δρώμενα. Θα εντυπωσιαστείτε από τα χιονισμένα σπίτια με τις ξύλινες τριγωνικές σοφίτες, που θυμίζουν ελβετικά σαλέ, ενώ η μυρωδιά του ξύλου που καίγεται στα τζάκια θα σας συντροφεύει σε κάθε πέτρινο σοκάκι της Ελάτης.

Ζήσε σαν Ελβετός τις διακοπές σου…. στην ελληνική ενδοχώρα!

Comments