Ζορίκα: Η λίμνη με τα νούφαρα σε περιμένει για βόλτες στο δάσος - itravelling.gr

Η λίμνη με τα νούφαρα σε περιμένει στο Ζαγόρι για μια ξεχωριστή εκδρομή μέσα στο μεγαλείο της φύσης. 

Για εσένα που σκέφτεσαι από τώρα ποια θα είναι η επόμενη ταξιδιωτική σου περιπέτεια μετά την άρση των μέτρων, μια ανάγνωση θα σε πείσει να γεμίσεις το ρεζερβουάρ και να ξεκινήσεις για το Ζαγόρι. Ο λόγος για τη λίμνη Ζορίκα ή όπως αλλιώς είναι γνωστή λίμνη με τα νούφαρα, η οποία θα σε ταξιδέψει μέσα στη φύση των Ζαγοροχωριών και θα σε οδηγήσει σε ξέγνοιαστα λημέρια υπό το ήχο των Πηγών του Αώου.

Η λίμνη Ζορίκα ξεχωρίζει με την παρθένα ομορφιά της και καλεί τους φυσιολάτρες σε ένα διαφορετικό ταξίδι μέσα σε πευκοδάση. Αποτελεί μια μικρή και φυσική λίμνη, η οποία τοποθετείται ανατολικά στο Ζαγόρι, ανάμεσα στα χωριά Φλαμπουράρι και Γρεβενίτι. Η δημιουργία της στηρίζεται στα νερά των Πηγών του Αώου και δημιουργεί ένα παραμυθένιο τοπίο με τα δεκάδες νούφαρα της στα οποία οφείλει και το δεύτερο όνομά της.

Ζορίκα: Η λίμνη με τα νούφαρα σε περιμένει για βόλτες στο δάσος - itravelling.gr

Κατά την περιήγησή σου στην περιοχή, μπορείς να δεις στις όχθες της από την πλευρά του δρόμου την ήρεμη εκδοχή της, καθώς διαθέτει ένα εύκολο μονοπάτι στο οποίο θα συναντήσεις βατράχια και τρίτωνες, ενώ από την άλλη πλευρά της λίμνης, προς το δάσος βρίσκεται ένα πυκνόφυτος λόφος. Η λίμνη Ζορίκα εκτός από τη φυσική της ομορφιά ξεχωρίζει για τη φιλοξενία σπάνιων ειδών δασικής πανίδας και χλωρίδας. Στο δάσος βρίσκονται μαύρα πεύκα και οξιές, ενώ την άνοιξη τα νούφαρα της λίμνης ανθίζουν χαρίζοντας μια πιο παραμυθένια νότα στο τοπίο.

Όσον αφορά τους “κατοίκους” της λίμνης, μπορεί να συναντήσει κανείς μπούφους, σπάνιους μαύρους δρυοκολάπτες, αλπικούς τρίτωνες, σαλαμάνδρες, καθώς και αρκετά ερπετά που δε θα ευχόσουν να συναντήσεις, όπως σαΐτες, δεντρογαλιές, οχιές και σπιτόφιδα. Αρκετά συχνά εμφανίζονται στην περιοχή κάποιες αρκούδες, ενώ τα πιο συχνά θηλαστικά της περιοχής είναι οι αγριόγατες, τα ζαρκάδια, οι αλεπούδες, οι ασβοί, οι λαγοί καθώς και σκίουροι.

Comments