Υδροβιολογικός σταθμός: Ένα διαφορετικό ενυδρείο στη Ρόδο - iTravelling

Ο υδροβιολογικός σταθμός και το ενυδρείο Ρόδου θα σας εισάγει στη μαγεία της θαλάσσιας ζωής.

Η Ρόδος είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα για το καλοκαίρι. Χρυσές και κόκκινες παραλίες σε περιμένουν για βουτιές, ενώ η καστροπολιτεία και οι πηγές της θα σε ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Η διασκέδαση και το καλό φαγητό είναι σίγουρη επιτυχία στη Ρόδο, όμως το νησί των Δωδεκανήσων δεν είναι μόνο αυτά… Εάν θέλεις να ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία και να κάνεις μια ενδιαφέρουσα εκπαιδευτική εκδρομή, τότε ο δρόμος σε οδηγεί στον Υδροβιολογικό Σταθμό και ενυδρείο της Ρόδου.

Λίγα πράγματα για τον Υδροβιολογικό σταθμό Ρόδου

Λίγο πιο έξω από την Χώρα της Ρόδου, ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου περιμένει να σας ξεναγήσει στη μαγεία της θαλάσσιας ζωής. Ο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου κατασκευάστηκε στο Ακρωτήριο των Μύλων, κατά την ενετική περίοδο, το 1934 και έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο Υδροβιολογικός Σταθμός της Ρόδου και το ενυδρείο είναι μονάδα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών.

Τι θα δει κανείς στο Ενυδρείο της Ρόδου

Κατά την επίσκεψή σας στο ενυδρείο της Ρόδου θα ενθουσιαστείτε τόσο με τα θαλάσσια πλάσματα, που θα δείτε, όσο και με το χώρο, που θυμίζει θαλάσσια σπηλιά φτιαγμένη από πωρόλιθους και φυσικά κοχύλια. Εκεί θα γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι θαλάσσια ζώα, που βρίσκονται στις ελληνικές θάλασσες και γενικότερα στη Μεσόγειο, πολλά από αυτά να απειλούνται με εξαφάνιση.

iTravelling info:

Εάν οργανώνεις ταξίδι στη Ρόδο και θέλεις να επισκεφτείς τον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου, τότε καλό είναι να γνωρίζεις πως λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα από τις 9.00 το πρωί έως τις 20.30 το βράδυ. Το εισιτήριο στο ενυδρείο της Ρόδου κοστίζει 5,5 ευρώ/ άτομο, ενώ το μειωμένο είναι στα 3,5 ευρώ. Δωρεάν είσοδο έχουν τα παιδιά έως 4 ετών, τα άτομα με ειδικές ανάγκες με τον συνοδό τους, καθώς και οι ξεναγοί.

Η πρόσβαση στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου είναι εύκολη. Θα το βρεις στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης, πλησίον του καζίνο. Μπροστά από το Ενυδρείο υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης.

Ενυδρείο-Μουσείο Υδροβιολογικός Σταθμός Ρόδου

Οδός Κω, Τ.Κ. 851 31

Τ: 2241027308 και 2241078320

Comments