Χρυσοπηγή: Ένα μοναδικό αξιοθέατο στη Σίφνο - iTravelling

Η στάση στη Χρυσοπηγή δεν είναι μόνο για κερί, θα σου δώσει μοναδική θέα, φωτογραφίες, ιστορίες με πειρατές και γαλάζιες παραλίες στη Σίφνο.

Ετοιμάζεις βαλίτσες για Σίφνο; Πριν οργώσεις τις παραλίες και ξεχυθείς στα στενά της Απολλωνίας, κάνε μια στάση στην Χρυσοπηγή. Η Χρυσοπηγή ή Παναγιά της Χρυσοπηγής δεν αποτελεί απλά μια εκκλησία, αλλά ένα μοναδικό αξιοθέατο στη Σίφνο. Είτε είσαι θρήσκος, είτε όχι, η στάση στη Χρυσοπηγή επιβάλλεται για να βγάλεις μοναδικές φωτογραφίες, να απολαύσεις θέα στο χείλος του γκρεμού και να απολαύσεις σε μόλις 5 λεπτά βουτιές σε δύο μαγικές παραλίες της Σίφνου.

Στο δρόμο για την Χρυσοπηγή

Η Χρυσοπήγή (Παναγιά της Χρυσοπηγής) βρίσκεται πολύ κοντά στο δημοφιλή Πλατύ Γιαλό, ενώ αν έχεις επιλέξει για τη διαμονή σου τις Καμάρες ή την Απολλωνία, μπορείς να φτάσεις εύκολα εκεί με αυτοκίνητο ή ΚΤΕΛ. Αξίζει να περπατήσεις το μονοπάτι από Πλατύ Γιαλό για να απολαύσεις μοναδική θέα και να περπατήσεις μέσα στην “σπάνια” για την εποχή κυκλαδίτικη φύση. Για εσένα, που δεν αντέχεις το περπάτημα, αρκέσου στο 5λεπτο μονοπάτι από την στάση του ΚΤΕΛ έως την Χρυσοπηγή (στο ίδιο σημείο υπάρχει και χώρος στάθμευσης).

Όποιον και να ρωτήσεις που πρέπει να πας στη Σίφνο, είναι σίγουρο πως θα σου προτείνει μεταξύ άλλων την επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς της Χρυσοπηγής. Στην ουσία πρόκειται για ένα μοναστήρι που βρίσκεται σε ένα βράχο αποκομμένο από το υπόλοιπο νησί και ένωνεται με μια μικρή γέφυρα. Όπως κάθε κυκλαδίτικο εκκλησάκι έτσι και αυτό είναι βαμμένο στα γαλανόλευκα, η αρχιτεκτονική του είναι ιδιαίτερη, μιας και φαντάζει σαν μια μικρή πολιτεία για όποιον το επισκεφτεί.

Ιστορίες πειρατών, θαύματα και θέα

Η επίσκεψή στη Χρυσοπηγή θα σου χαρίσει δεκάδες ιστορίες ντόπιων, που έχουν να πουν κάτι για το διάσημο μοναστήρι της Σίφνου. Αρχικά, θα ακούσεις ιστορίες για θαύματα της Παναγίας, για την εικόνα της που βρήκαν στο βυθό ψαράδες, αλλά και για ιστορίες πειρατών, που βρίσκονταν στην περιοχή με κακό σκοπό. Όλα αυτά μέχρι να αντικρίσεις τη θέα τριγύρω, που κλέβει την προσοχή σου! Περιμετρικά από το μοναστήρι της Χρυσοπηγής υπάρχουν σκαλάκια, μονοπάτια και αυλή για να απολαύσεις το μαγικό αυτό μέρος. Βράχοι που σε οδηγούν απευθείας στο βυθό, γαλαζοπράσινα νερά, αλλά και δαντελωτές ακτές, που σε προσκαλούν για μια ακόμα βουτιά στη Σίφνο. Ο λόγος για τις παραλίες Αποκοφτό και Σαούρες, ενώ λίγο πιο μακριά από αυτές θα βρεις και τη διάσημη παραλία του Φάρου.

Για τους λάτρεις της φωτογραφίας, η στάση στη Χρυσοπηγή επιβάλλεται! Φωτόγραφισε το μοναστήρι στην αρχή του μονοπατιού, όπου θα έχεις αμφιθεατρική θέα, ενώ κατά την επίσκεψή σου βρες τις γωνιές, που θα σου προσφέρουν το φόντο, που θέλεις για το καλοκαιρινό σου άλμπουμ.

Δες περισσότερες φωτογραφίες για τη Χρυσοπηγή:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Comments