Ξενοδοχεία που σου προσφέρουν διαμονή μέσα σε βαρέλι κρασιού! - itravelling.gr

Θα έμενες ποτέ μέσα σε ένα βαρέλι κρασιού; Κάποιοι λένε το ναι και απολαμβάνουν αυτή την παράξενα μοναδική διαμονή…

Όσο η φαντασία και η αγάπη για τα ταξίδια είναι ατελείωτη, τόσο θα απολαμβάνουμε διαφορετικές ταξιδιωτικές εμπειρίες. Στην οργάνωση του ταξιδιού σημαντικό ρόλο παίζει η διαμονή. Το μέρος, που θα μείνουμε αποτελεί καθοριστικό παράγοντα ακόμα και για το είδος των διακοπών, που θέλουμε. Στον κόσμο πλέον υπάρχουν πολυτελή ξενοδοχεία, low budget εκδοχές τους, ξενοδοχεία μέσα στη φύση ή στις μεγαλουπόλεις, ενώ τώρα τελευταία τα πράγματα έχουν γίνει πιο extreme με ξενοδοχεία να μας φιλοξενούν μέσα σε σπηλιές ή ακόμα και σε μια φούσκα. Αυτά μέχρι τώρα, γιατί πλέον μπορείς να επιλέξεις να έχεις διαμονή σε βαρέλι κρασιού!

Κι όμως, πολλές ευρωπαϊκές πόλεις τόλμησαν και υιοθέτησαν την τάση, που θέλει τους ταξιδιώτες να επιλέγουν διαμονή μέσα σε βαρέλι κρασιού. Εάν λατρεύεις τη γεύση αλλά και τη μυρωδιά του κρασιού, δεν έχεις παρά να κρατήσεις σημειώσεις για να κάνεις κράτηση στα πιο «αλκοολικά» δωμάτια της Ευρώπης.

Το itravelling.gr βρήκε τα δύο πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, που σου προσφέρουν διαμονή μέσα σε βαρέλι κρασιού:

De Vrouwe van Stavoren Hotel στην Ολλανδία

Στην Ολλανδία μας περιμένει το ξενοδοχείο De Vrouwe van Stavoren Hotel, το οποίο προσφέρει διαμονή σε παλιά βαρέλια κρασιού. Με την πρώτη όψη θυμίζουν αρκετά τα σπίτια των χόμπιτ στην ομώνυμη ταινία με τα χρώματα αλλά και το κυλινδρικό τους σχήμα. Τα βαρέλια προέρχονται από την Ελβετία και έχουν μετατραπεί σε τέσσερα δίκλινα δωμάτια με όλες τις βασικές ανέσεις και ένα μικρό καθιστικό.

iTravelling info: Για όσους δεν τρελαίνονται για τη μυρωδιά του κρασιού, καλύτερα να μείνουν μόνο στις φωτογραφίες, καθώς οι τοίχοι του έχουν ποτίσει από τα 15.000 λίτρα κρασί, που φιλοξενούσε κάθε χρόνο το βαρέλι.

Schlafen im Weinfass στη Γερμανία

Από την άλλη οι Γερμανοί δεν έμειναν πίσω και έφτιαξαν και εκείνοι το δικό τους ξενοδοχείο από βαρέλι κρασιού στο χωριό Sasbachwalden. Στο Schlafen im Weinfass διαμόρφωσαν σε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια τα παλιά, μεγάλα βαρέλια κρασιού, τα οποία διαθέτουν μπάνιο, μεγάλη κρεβατοκάμαρα, αλλά και ένα πολύ όμορφο εξωτερικό χώρο για να απολαύσει κανείς το πρωινό του στη φύση.

Την τάση για διαμονή μέσα σε βαρέλι κρασιού αναμένεται να υιοθετήσουν και άλλες χώρες, μεταξύ αυτών και η Ιταλία.

Comments