Ξεκινούν οι ποινές στους αγενείς τουρίστες - itravelling.gr

Οι Αρχές λαμβάνουν νέα μέτρα για να περιορίσουν τους αγενείς τουρίστες. 

Ο υπερτουρισμός αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο δε φαίνεται να αντιμετωπίζεται εύκολα. Τα κέρδη στα κρατικά ταμεία αλλά και η αλλαζονεία των τουριστών δεν άφηναν έως τώρα πολλά περιθώρια για αλλαγές, ωστόσο αυτό φαίνεται πως ανατρέπεται σταδιακά. Τα κράτη, όσο κι αν επωφελούνται από τις αυξημένες τουριστικές εισροές, αποδεικνύεται ότι επιχειρούν να περισώσουν έμπρακτα την ποιότητα ζωής των ντόπιων κατοίκων. Μετά την Βαρκελώνη και τον περιορισμό των Airbnb, οι Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα στόχο με στόχο οι αγενείς τουρίστες να γίνουν παρελθόν.

Ξεκινούν οι ποινές στους αγενείς τουρίστες - itravelling.gr

Νέες ποινές στους αγενείς τουρίστες

Ξεκινώντας από την Ιαπωνία, οι Αρχές στο όρος Fuji θα περιορίσουν την πρόσβαση στους επισκέπτες του. Πλέον, το όρος θα μπορούν να το επισκέπτονται έως 4.000 τουρίστες την ημέρα, ενώ θα πρέπει επίσης να καταβάλουν τέλος 2.000 γιεν, περίπου 13 ευρώ για την πρόσβαση στην εμβληματική κορυφή.

Οι Ιάπωνες έχουν πάρει στα σοβάρα την διατήρηση της καλής ποιότητας ζωής των ντόπιων, η οποία βάλλεται από τον υπερτουρισμό. Γι’ αυτό το λόγο το κοινοτικό συμβούλιο στην γειτονιά Gion του Κιότο αποφάσισε να κλείσει την πρόσβαση ορισμένων δρόμων για τους τουρίστες, ύστερα από καταγγελίες κατοίκων ότι στη συνοικία με τις Γκέισες υπήρχε σημαντική πολυκοσμία.

Κλειστά τα καταστήματα στο Μιλάνο

Μέτρα κατά των τουριστών φαίνεται ότι λαμβάνει και το Μιλάνο για να τα πατάξει τη βία μεταξύ τουριστών. Πιο συγκεκριμένα, σε ορισμένες περιοχές της πόλης όπου σημειώνονται συχνά επεισόδια βίας, οι δημοτικοί άρχοντες απαγορεύουν τα υπαίθρια τραπεζοκαθίσματα μετά τις 12.30 καθημερινά το βράδυ και μετά τη 1.30 το Σαββατοκύριακο. Αντίστοιχος περιορισμός έχει γίνει και στην πώληση φαγητού και ποτού αργά τη νύχτα.

Μαγιόρκα και Ίμπιζα κατά των μεθυσμένων τουριστών

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Μαγιόρκα και η Ίμπιζα. Οι μέχρι πρότινος ναοί της διασκέδασης βάζουν τέλος στους τουρίστες και την κατανάλωση αλκόολ. Ειδικότερα, στις ισπανικές Βαλεαρίδες νήσους επιβαλλεται απαγορεύση πώλησης αλκοολούχων ποτών αργά τη νύχτα, αλλά και η κατανάλωση τους στο δρόμο. Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για τα σκάφη, όπου γίνονται πάρτι.

Comments