Αυτή είναι η χώρα που βάζει τέλος τα Airbnb - itravelling.gr

Ένας δημοφιλής προορισμός βάζει στοπ στα Airbnb με ιδιοκτήτες και τουρίστες να τρέχουν ψάχνοντας εναλλακτικές.

Είναι γεγονός ότι τα Airbnb έχουν κατακλύσει τον τουριστικό κλάδο με τις αντιδράσεις ιδιοκτητών, ντόπιων κατοίκων και ενοικιαστών να είναι έντονες και ποικίλες. Η αλλοίωση της ταυτότητας των γειτονιών, ο υπερτουρισμός και η ακραία άνοδος των τιμών στα ενοίκια προκαλούν ολοένα και περισσότερους να αντιδράσουν γύρω από την επέκταση των Airbnb παγκοσμίως. Την ίδια στάση φαίνεται ότι κράτησε και η Ισπανία, η οποία βάζει τέλος στα Airbnb.

Αυτή είναι η χώρα που βάζει τέλος τα Airbnb - itravelling.gr

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι θα απαγορέψει την ενοικίαση διαμερισμάτων σε τουρίστες έως το 2028. Καταλυτικός παράγοντας για αυτή την επιλογή ήταν η αύξηση των ενοικίων της περιοχής, κάνοντας τη διαβίωση πλέον ακατόρθωτη για τους ντόπιους, ειδικά για τους νέους.  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της Βαρκελώνης, Ζάουμε Κολμπόνι,  η δημοτική αρχή δεν θα ανανεώσει τις άδειες που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα σε 10.101 διαμερίσματα για βραχυχρόνια μίσθωση, άδειες που λήγουν τον Νοέμβριο του 2028.

Αύξηση των ενοικίων κατά 68% λόγω των Airbnb

Κατά τον Δήμαρχο, τα Airbnb αποτελούν το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, καθώς η αλματώδης αύξηση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων έχει οδηγήσει τις τιμές των ενοικίων να είναι υψηλότερες κατά 68% σε σύγκριση με τα τελευταία 10 χρόνια. Αν και τα έσοδα του τουρισμού πιθανότατα να θιγούν από αυτή την κίνηση, η υπουργός Στέγασης της Ισπανίας, Ιζαμπέλ Ροντρίγκες δήλωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση του δήμου της Βαρκελώνης.

Comments